Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

3 de maig de 2012
0 comentaris

Canes 2012 · Fora de Competició: “Jo i tu”, de Bernardo Bertolucci

Jo i tu (Io e te | Me and You | Moi et toi)

Bernardo Bertolucci, a qui l’any passat es lliurà una Palma d’Or Honorífica i malgrat tenir problemes de salut, no es pren per jubilat i ha tornat a posar-se darrere les càmeres —nou anys després d’haver evocat el seu Maig del 68 a Somiadors—.  Ha adaptat la novel·la Io e te, de Niccolò Ammaniti, relat iniciàtic que entrelliga somnis i realitat i té de protagonistes un noi de catorze anys introvertit que aprofita la setmana blanca per a aïllar-se encara més del món i la seva germanastra que el descobreix.

Jo i tu (Io e te | Me and You | Moi et toi)

Director: Bernardo Bertolucci. Guió: Bernardo Bertolucci, Niccolò Ammaniti, Umberto Contarello, Francesca Marciano, adaptació de la novel·la Io e te, de Niccolò Ammaniti. Producció: Medusa film (Itàlia), Fiction Cinematografica S.p.a. (Itàlia), Wildside Media (Suïssa). Durada: 1h37.

Repartiment: Tea Falco (Olivia), Jacopo Olmo Antinori (Lorenzo), Sonia Bergamasco (Arianna, la mare), Veronica Lazar (l’àvia), Tommaso ragno (Ferdinando), Pippo Delbono (el psicòleg).

Sinopsi: És la història de Lorenzo i d’Olivia. En Lorenzo és un adolescent solitari i amb problemes de relació amb la família i el món que l’envolta, que decideix passar la setmana blanca amagat al soterrani de casa. L’Olívia és la seva germanastra, que tragina el seu propi farcell de problemes i s’immiscueix en la vida del noi, espatllant-li els plans de fugida de la quotidianitat que no soporta. Lorenzo, efectivament, ho ha planificat tot i ha fet creure als pares que se n’ha anat a la muntanya amb els companys de classe; quan de debò ha convertit el soterrani en un refugi per a assaborir el plaer de passar tota una setmana perfectament sol, lluny del món i les seves normes. L’aparició de la germana, rebel, fràgil però vital, no tan sols li esguerra tot això sinó tot el seu microcosmos.

***

VídeosFragments i/o tràiler, entrevista, roda de premsa, al Festival de Canes 2012.

Webs oficials: Web oficial | Facebook | Twitter.

AP: Film Press Plus. Vendes internacionals: HanWay Films. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2012: Medusa.

Més informació: Imdb (ang) | Cineeuropa (ang/esp/fr/it) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinema (fr) | MyMovies (it).

***

FESTIVAL DE CANES 2012  Fora de Competició: Jo i tu (fr / ang /esp). 


Articles en aquest blog“A la carretera”, de Kerouac, dóna peu a un film d’aventures juvenils.

Apunts de context en aquest blog: Canes 2012: programa dc 23 maig | Tot Canes 2012 | Canes 2012: Fora de Competició i Sessions EspecialsCanes 2012 · Fora de Competició: la selecció.

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2012: “Tu i jo”, l’exitós llibre d’Ammaniti que Bertolucci ha dut al cinema.


Cròniques: Diari de GironaEl barceloní Jaime Rosales duu històries de dol a Canes | Vilaweb, “A la carretera”, de Kerouac, dóna peu a un film d’aventures juvenils.

***

Informacions posteriors a Canes 2012 i fins a l’estrena a Catalunya.

Informacions, incloses novetats de distribució: Estrena a Catalunya, 26.07.2013.

Altres festivals: Altres festivals. Premis: Premis.

***

FOTO © Medusa Jo i tu, de Bernardo Bertolucci

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!