Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

1 de maig de 2012
0 comentaris

Canes 2012 · Competició: “La caça”, de Thomas Vinterberg

La caça (Jagten | The Hunt)

Thomas Vinterberg va cridar l’atenció amb  Festen (premi del Jurat, a Canes 1998, i multinominada i guardonada arreu). Era el moment d’allò que s’anomenava el Dogma, moviment de presumpte alliberament tècnic i creatiu promogut pel recargolat de Lars Von Trier (que, amb estratègies d’aquesta mena ha tingut la virtut de saber col·locar al primer pla de l’actualitat  produccions seves, i per tant de bona part dels cineastes danesos i, per extensió, nòrdics). En acabat, poca cosa. Uns quants telefilms i alguns intents de reeixir cinematogràficament (It’s All Abou Love —2003—, amb Joaquin Phoenix, Claire Danes i Sean Penn, que passà discretament per Sundance; Dear Wendy —2005—, amb Jamie Bell, o l’atracció d’un noi pacifista per una pistola, que  també passà per Sundance —i Toronto, etc.—; Un home torna a casa  —2007—, Submarino, que significà el retorn a festivals de primera divisió, participant en la competició de la Berlinale 2010). Ara, fent equip novament amb Tobias Lindholm, coguionista de Submarino, ha entrat novament a la Competició del Festival de Canes, amb l’actor Mads Mikkelsen encapçalant el repartiment del que és un drama, ambientat a Dinamarca, sobre un quarantí que malda per refer-se després d’un divorci especialment dur.

La caça (Jagten | The Hunt)

Director: Thomas Vinterberg. Guió: Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm. Producció: Zentropa Entertainments (Dinamarca). Durada: 1h51.

Repartiment: Mads Mikkelsen (Lucas), Thomas Bo Larsen (Theo), Annika Wedderkopp (Klara), Lasse Fogelstrøm (Marcus), Susse Wold (Grethe), Anne Louise Hassing (Agnes), Lars Ranthe (Bruun), Alexandra Rapaport (Nadja).

Sinopsi: Havent superat un divorci dur, en Lucas, d’uns quaranta anys, ja té nova xicota, una nova feina i està refent el lligam amb el seu fill adolescent; però les coses es torcen. No pas gaire. Només una petita cosa, de passada. Una mentida qualsevol. I així com la neu cau i s’encenen les llums de Nadal, la mentida s’escampa com un virus invisible. La commoció i la desconfiança es desboquen, i aquella petita comunitat de sobte es troba en un estat d’histèria col·lectiva, mentre que Lucas brega solitàriament per la seva pròpia vida i dignitat.

***

Vídeos: Tràiler VO | Fragments, entrevista, roda de premsa, al Festival de Canes 2012.

Webs oficials: Web oficial | Facebook | Twitter.

AP: x. Vendes internacionals: Trust Nordisk. Distribuïdores confirmades abans o durant Canes 2012: Pretty Pictures*.

Més informació: Imdb (ang) | Cineeuropa (ang/esp/fr/it) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinéma (fr) | MyMovies (it).

***

FESTIVAL DE CANES 2012  Competició: La caça (fr / ang /esp). 

Premis a Canes 2012: 1 premi oficial (Actor —Mads Mikkelsen—), 2 premis col·laterals (Comissió Superior Tècnica —Fotografia—, Jurat Ecumènic).


Articles en aquest blog: Comentari del Palmarès | Un gran Jean-Louis Trintignant, al nou film de Michael Haneke presentat a Canes.

Apunts de context en aquest blog: Canes 2012: programa diumenge 20 de maig | Tot Canes 2012 | Canes 2012: Competició | Canes 2012 · Competició: la selecció.

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2012: pendent.


Cròniques: Diari de Girona: Jean-Louis Trintignant impressiona el Festival de Canes | Vilaweb: Un gran Jean-Louis Trintignant, al nou film de Michael Haneke presentat a Canes.

***

Informacions posteriors a Canes 2012 i fins a l’estrena a Catalunya.

Informacions, incloses novetats de distribució: Estrena Cat: 19.04.2013 | Golem.

Altres festivals: altres festivals. Premis: historial de premis.

***

FOTO de Per Arnesen © Trust Nordisk La caça, de Thomas Vinterberg

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!