Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

19 d'abril de 2012
0 comentaris

Canes 2012 · Sessions Especials: la selecció

Normalment, els documentals que no són sobre cinema, Canes els programa en les anomenades Sessions Especials. Per això, no hem de descartar que, en els propers dies, hi hagi un retoc i Roman Polanski. A Film Memoir, de Laurent Bouzereau, salti i passi a l’apartat de Canes Classics (avui encara no anunciada) dedicat específicament als documentals sobre el món del cinema.

De tant en tant, també, a Sessions Especials s’hi afegeix alguna ficció que, pel que sigui (mai no he acabat d’entendre’n el motiu) no la seleccionen ni a Un Certain Regard, ni Fora de Competició, ni per descomptat a Competició (enguany és el cas de Villegas, opera prima de l’argentí  Gonzalo Tobal. Nota d’actualització: Thierry Frémaux, a la roda de premsa de presentació del Festival, s’ha explicat clarament: Gonzalo Tobal guanyà el Primer Premi de la Cinéfondation 2007, amb Ahora todos parecen contentos, i això li dóna dret que el seu primer llarg sigui programat a la Selecció Oficial; ergo: tamateix, no el deuen haver trobat prou avinent a cap altre apartat de la programació).

A priori, Mekong Hotel, del guanyador de la Palma d’Or,  Apichatpong Weerasethakul, i Diari de França (Journal de France), de Raymond Depardon i Claudine Nougaret, són les dues propostes més estimulants de les Especials Canes 2012; sense menystenir el potencial dels treballs que hi presenten Fatih Akin, Ken Burns i el peculiar Sébastien Lifshitz. I arrodonint-ho tot, la música d’Antônio Carlos Jobim (Tom Jobim), centre d’atenció del documetal que li ha dedicat Nelson Pereira dos Santos.

Cal remarcar el quart lliurament sobre Històries del Festival que el seu actual president, Gilles Jacob, signa (en aquesta ocasió conjuntament amb Samuel Faure), amb el títol Una jornada particular (manllevant el títol a Ettore Scola) i centrat a la vida entre les bambalines de Canes, a partir del material gravat per Canal Plus l’any 2007, ran de la presentació de Chacun son cinéma, film d’episodis amb què 35 cineastes retien homenatge a Canes amb motiu del 60è aniversari del certamen.

Canes 2012 · Sessions Especials: la selecció.

Contaminant el Paradís (Der Müll Im Garten Eden | Polluting Paradise) de Fatih AKIN. Director: Fatih Akin. Vendes internacionals: The Match Factory. Més informació: Imdb.

Roman Polanski, Film Mémoire
, de Laurent BOUZEREAU. Amb Sharon Tate. Director: Laurent Bouzereau. Més informació: Imdb.

Trashed, de Candida BRADY. Producció britànica. Nota: Incorporada en aquesta selecció el 30.04.2012.

The Central Park Five
, de Ken BURNS, Sarah BURNS i David McMAHON. Directors: Ken Burns, Sarah Burns, David McMahon.

Diari de França (Journal de France), de Raymond DEPARDON i Claudine NOUGARET.  Amb Raymond Depardon. Nota sinòptica: Amb la seva autocaravana i des de fa sis anys, el documentalista i fotògraf Raymond Depardon recorre el territori francès i el retrata amb càmera de gran format. Un llarg periple solitari per tota mena de carretres va dur a pensar en un diari de viatge… Director: Raymond Depardon (La vida moderna, 10e Chambre, La captiva del desert… ). Productora: Palmeraie et désert (França). Vídeos: Tràiler VO. Web: Journaldefrance-lefilm (fr). AP: pendent. Vendes internacionals: Wild Bunch. Distribuïdores: Wild Bunch. Més informació: Imdb (ang) | Cineeuropa (ang/esp/fr/it) | Sensacine (esp) | AlloCiné (fr) | CommeAuCinema (fr) | MyMovies (it)

El jurament de Tubruq, de Bernard-Henry LÉVY. Nota: incorporada en aquesta programació el dia 04.05.2012.

Les Invisibles, de Sébastien LIFSHITZ. Director: Sébastien Lifshitz.

A musica segundo Tom Jobim, de Nelson PEREIRA DOS SANTOS. Director: Nelson Pereira Dos Santos.

Villegas, de Gonzalo TOBAL. Amb Esteban Lamothe, Esteban Bigliardi, Mauricio Minetti. Director: Gonzalo Tobal. Més informació: Cinenacional | Imdb.

Mekong Hotel, d’Apichatpong WEERASETHAKUL. Director: Apichatpong Weerasethakul. Vendes internacionals: The Match Factory.

***

Sessió Especial 65è Aniversari.

Une Journée Particulière, de Gilles JACOB i Samuel FAURE.

***

FOTO Element de la imatge gràfica de la 65a edició de Canes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!