Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

20 d'agost de 2011
0 comentaris

“L’arbre de la vida”, de Malick, Premi FIPRESCI 2011

La FIPRESCI (Federació Internacional de Crítica Cinematogràfica) ha atorgat el seu Gran Premi al Millor Film de l’Any a la Palma d’Or 2011, la magnífica pel·lícula de Terrence Malick, L’arbre de la vida.

L’elecció s’ha fet per votació de 250 crítics d’arreu del món, membres de FIPRESCI, d’entre llargmetratges estrenats al decurs dels darrers 12 mesos. El resultat ha estat una victòria clara, inapel·lable, del film de Malick.

El lliurament del guardó tindrà lloc al decurs de la gala inaugural de la 59a edició del Festival de Sant Sebastià, el 16 de setembre de 2011, a l’auditori Kursaal. No cal dir que el flamant director del certamen, José Luís Rebordinos, s’ha afanyat a convidar Terrence Malick, perquè sigui a la ciutat basca, acompanyant la projecció de L’arbre de la vida a Zabaltegi-Perles. Però com era de preveure (geni i figura…), el cineasta nord-americà ha excusat l’assistència al·legant que està treballant en el muntatge del seu nou film.

Convé recordar que el Premi FIPRESCI anual l’han guanyat prèviament, entre d’altres: Jafar Panahi, Jean-Luc Godard, Pedro Almodóvar, Michael Haneke, Aki Kaurismäki, Paul Thomas Anderson, Kim Ki-duk, Nuri Bilge Ceylan, Cristian Mungiu i Roman Polanski.

FOTO © 01 Jessica Chastain, a L’arbre de la vida, de Terrence Malick

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!