Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

2 d'agost de 2011
0 comentaris

“14 d’abril: Macià contra Companys” es presentarà a Sant Sebastià 2011

La secció Zabaltegi-Especials del Festival de Sant Sebastià 2011 (16-24 de setembre de 2011) acollirà l’estrena de 14 d’abril: Macià contra Companys, que, amb guió de Toni Soler i direcció de Manuel Huerga, recrea la proclamació de la República a Barcelona i l’enfrontament polític entre Francesc Macià i Lluís Companys.

Es tracta d’una coproducció entre Minoria Absoluta i TV3, que es presenta com una ficció televisiva, sota l’aparença formal d’un documental, que figura que ha estat enregistrat l’any 1932, però amb els mètodes, l’estil i els mitjans propis del 2011. Gràcies a aquesta llicència temporal, els protagonistes d’un dels episodis cabdals de la Catalunya del segle XX comenten els fets en primera persona, mentre una càmera tafanera ens ajuda a reviure el que va passar a Barcelona entre el 14 i el 17 d’abril de 1931, els tres dies de vigència de la República Catalana. Tot plegat, amb l’objectiu de mostrar la grandesa i la precarietat d’un gest mig improvisat per part de Companys, corregit en clau sobiranista per Macià, i que va derivar en una baralla a crits entre els dos grans mites de la nostra història contemporània. Va ser una acció audaç que va fer caure el rei i va fer possible l’autogovern català, per primer cop des de 1714.

Al repartiment, Fermí Reixach, Fèlix Pons, Joan Massotkleiner, Kai Puig, Pere Ventura, Eduard Fernández, Julio Manrique, Joel Joan, Miquel García Borda, Paula Vives.

A la mateix secció, s’hi podrà veure també Quaderns de fang, documental d’Isaki Lacuesta concebut amb el pintor Miquel Barceló; Puzzled Love, films de tretze episodis escrits i dirigits per alumnes de 4t de l’ESCAC; Verbo, el primer llarg d’Eduardo Chapero-Jackson; Madrid, 1987, el nou film de David Trueba; Extraterrestre, comèdia de Nacho Vigalondo, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!