Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

17 de juny de 2011
0 comentaris

Notícies de Venècia 2011

A final d’abril ja es va fer saber que Darren Aronofsky serà el president del Jurat de la competició de la 68a Mostra de Venècia, que tindrà lloc del 31 d’agost al 10 de setembre de 2011.

També s’han fet públics els noms dels presidents dels altres jurats oficialsJia Zhangke (i no pas Apichatpong Weerasethakul, com s’havia dit tot primer) presidirà el d’Horitzons; Carlo Mazzacurati, el de Venècia Opera Prima “Luigi De Laurentiis”, i Roberta Torre, de Controcampo italiano.

Recopilant altres notícies sobre Venècia 2011 de les quals encara no m’havia fet ressó:

Marco Bellocchio rebrà el Lleó d’Or a la Carrera. A la gala de lliurament d’aquest guardó es presentarà una nova versió d’ En el nom del pare (atenció, no pas una simple còpia restaurada, sinó una nova versió, que el cineasta ha fet a partir del material rodat al seu dia, donant com a resultat una mena d’etrany “director’s cut”, més breu que l’original!)

Al Pacino rebrà el premi Glory to the Filmmaker. Curiosament, a la gala en què li lliurin el premi, aquest “filmmaker” guardonat presentarà el que tot just és el seu tercer llargmetratge, Wilde Salome. Projecte molt personal d’ Al Pacino, barreja de documental, ficció i treball d’improvisació, ens convida a entrar en l’esfera íntima de l’actor i director, tot investigant la complexitat de “Salomé” (la famosa obra d’Oscar Wilde), la personalitat del seu autor (Wilde) i el naixement d’una nova estrella, Jessica Chastain.

Quant a les pel·lícules que seran a la programació d’enguany, en aquest moment tot just bullen rumors. I d’entre aquests, els més assentats apunten el nou David Cronenberg i la nova de Roman Polanski. Cal esperar, però. No pas gaire, ja que Venècia no tardarà gens a anar informant de títols seleccionats, malgrat que la roda de premsa oficial serà cap a final de juliol.

FOTO Jia Zhangke

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!