Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

30 d'abril de 2011
0 comentaris

Canes 2011 · Un Certain Regard: “Bonsai”, de Cristián Jiménez

Bonsai (Bonsái | Bonsai)

Adaptació de la novel·la homònima del jove poeta i crític xilè Alejandro Zambra, amb què el cineasta, escriptor, estudiant de sociologia i professor de cinema Cristián Jiménez (1975, Valvídia, Xile) segueix la carrera iniciada, després d’uns anys de curtmetratges, amb el llarg Ilusiones ópticas (2009) —seleccionat a Horitzons Llatins de Sant Sebastià 2009, film coral, juxtaposició fragmentària de plans fixos, amb tot de personatges en situacions que semblen irreals… simples il·lusions òptiques!—. Bonsai s’ha desenvolupat a la Residència de la Cinéfondation el 2010 i aquest mes de març de 2011 ha guanyat el premi Cinéma en Constructión 19 al marc dels Rencontres Cinémas d’Amerique Latine que tenen lloc a Tolosa de Llenguadoc.

Bonsai (Bonsái | Bonsai)

Director Cristián Jiménez. Guió Cristián Jiménez, basat en la novel·la Bonsái,  d’ Alejandro ZambraProducció Jirafa (Xile), Rouge Int (França), Rizoma (Argentina), Ukbarfilmes (Prtugal). Durada 1h42.

Repartiment Diego Noguera (Julio), Nathalia Galgan (Emília), Gabriela Arancibia (Bárbara), Trinidada Gonzales (Blanca)

Sinopsi En Julio estudia literatura a Valdívia i allà s’enamora d’Emília. Al cap d’anys, topa amb un escriptor que busca qui li transcrigui una novel·la. La feina la hi donen a una secretària que els ho fa més barat que no pas ell; però en Julio no està pas disposat a renunciar-hi i decideix de fer un manuscrit que sembli idèntic al que ha vist a l’entrevista de feina. No disposa de cap trama i per això recorre a l’obra de Proust que estudiaven quan va viure l’amor apassionat amb Emília. Mentre va escrivint aquesta història d’amagat, fa creure a la seva veïna i amant ocasional, Bianca, que està col·laborant en l’últim llibre d’un vell escriptor. Entrampat en la seva pròpa ficció, Julio acaba anant a la recerca del temps perdut…

Vídeos [Fragments i tràilerWebs oficials [x] Facebook oficial [x]

Festival de Canes 2011 [Un Certain Regard: Bonsai (fr / ang /esp)]  Premis al Festival de Canes 2011 [Cap]


Apunts de context en aquest blog [Canes 2011: programa del dissabte 14 maig] [Tot Canes 2011]


Més informació [IMDB (ang)] [Sensacine (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)] | Cristian Jiménez: Bonsai “es un homenaje a la mentira” (Felipe Saleh, El Mostrador)

Vendes internacionals [Rezo Films] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [UFO] Dist. it. [x]

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2011 [x]

Actualitzacions informatives posteriors a Canes 2011 [x]

***

FOTO Bonsai, de Cristián Jiménez

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!