Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

30 d'abril de 2011
0 comentaris

Canes 2011 · Un Certain Regard: “El dia que ell arriba”, de Hong Sangsoo

El dia que ell arriba (Book chon bang hyang | The Day He Arrives)

Amics, coneguts, exnòvies i gent que s’assembla a d’altra, es troben, xerren, beuen, s’engaten, demà és un altre dia (o no), trobades, fer el toc, parlar d’amor, quedar trompa… Un passa per ser director de cinema; l’altre, un exactor; l’altra, una actriu; l’altre, es veu que és crític… Comèdies delicioses, sobre l’amor i l’amistat, en què traspua pantalla l’alè vital d’uns personatges contradictoris, fràgils, amb les seves “misèries”, de bon cor, bona gent. I la càmera que, múrria, se’ls mira, se’ls estima. Així és el discret gran cinema del sud-coreà Hong Sangsoo (25.10.1960, Seül), que no vol fressa sinó mirada, que no busca la riallada sinó el somriure, que no busca el relat sinó la vida. Amb una trajectòria ja força dilatada, amb títols com Turning Gate (2003), La dona és el futur de l’home (en competició a Canes 2004),  Conte de cinema (també en competició a Canes, el 2005) o Dona a la platja (seleccionada a Panorama de Berlín 2007), l’any passat guanyà el premi Un Certain Regard amb la deliciosa Ha Ha Ha; després va dur a Venècia el film d’esquetxos Oki’s Movie (aquests dies al Festival d’ Autor, de Barcelona) i ara torna al Regard amb un nou lliurament d’aquestes seves delicioses comèdies.

El dia que ell arriba (Book chon bang hyang | The Day He Arrives)

Director Hong Sangsoo. Producció Jeonwonsa Film Co (Corea del Sud). Durada 1h19.

Repartiment Yu Junsang (Sungjoon), Kim Sangjoong (Younhho), Song Sunmi (Boram), Kim Bokyung (Kyungjin/Yejeon).

Argument En Sungjoon fa cap a Seül per a trobar-se amb un amic que viu per la part de Bukchon. L’amic, però, no li contesta les trucades i, mentrestant, en Sungjoon passeja per Bukchon. Es troba una actriu que coneix i parlen una estona, però aviat se’n va. Reprèn la passejada i tira fins a Insadong, on s’atura a prendre makgeolli (vi d’arròs). Una colla d’estudiants de cinema que hi ha en una altra taula li demanen que s’assegui amb ells (en Sungjoon és cineasta). No tarda gaire a engatar-se i decideix anar cap a ca la seva exnòvia. Tant si som a l’endemà com si és qualsevol altre dia, el cas és que en Sungjoon segueix rondant per Bukchon. I torna a trobar l’actriu. Altre cop parlen i aviat se separen. Per fi troba l’amic i van a un bar anomenat “Novel·la”, acompanyats d’una dona que és professora, coneguda de l’amic. La mestressa del bar té una sorprenent retirada a l’exnònia de Sungjoon i ell va i li toca el piano. Tant si som a l’endemà com si és qualsevol altre dia, en Sungjoon va a la biblioteca pública de Jeongdok amb l’amic i li comenta que aquell va ser el primer lloc on va perseguir una dona. Més tard, fan el toc amb un antic actor que té negocis al Vietnam. Se’ls afegeix la professora i tots quatre fan cap al bar anomenat “Novel·la”. En Sungjoon s’engata i acaba morrejant la mestressa del pub… Tant podria ser que en Sungjoon dugués uns quants dies a Seül, amb l’amic, com que hi acabés d’arribar. Pot haver après alguna cosa de la trobada amb la seva exnòvia, o pot haver trobat la dona que s’hi assembla altre cop, per primera vegada. Com que d’ “avui” només n’hi ha un, en Sungjoon no té altre remei que encarar aquest “avui”.

Vídeos
[Tràiler VO”S”A] Webs oficials [x] Facebook oficial [x]

Festival de Canes 2011 [Un Certain Regard: El dia que ell arriba (fr / ang /esp)]  Premis al Festival de Canes 2011 [Cap]


Articles en aquest blog [De “La fi del silenci” a “Elena”]

Apunts de context en aquest blog [Canes 2011: programa del dijous 19 de maig] [Tot Canes 2011]


Més informació [IMDB (ang)] [Sensacine (esp)] [AlloCiné (fr)] [CommeAuCinéma (fr)] [MyMovies (it)]

Vendes internacionals [FineCut] Dist. cat. [x] Dist. esp. [x] Dist. fr. [x] Dist. it. [x]

***

Apunts d’actualització, en aquest blog, posteriors a Canes 2011 [x]

Actualitzacions informatives posteriors a Canes 2011 [x]

***

FOTO El dia que ell arriba, de Hong Sangsoo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!