Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

30 de gener de 2011
0 comentaris

Els directors nord-americans també es queden amb “El discurs del rei”

L’anglès Tom Hooper ha estat guardonat pel gremi de directors de cinema dels Estats Units —DGA— com a Millor Director de 2010, pel seu treball a El discurs del rei, passant per davant, doncs dels nord-americans Darren Aronofsky (que havia estat nominat per Cigne negre), David Fincher (que ho era per La xarxa social) i David O. Russell (per The Fighter) i del britànic Christopher Nolan (per Començament).

Si tenim en compte que els productors de la PGA també van considerar El discurs del rei com la millor pel·lícula i que aquest mateix vespre, molt probablement, Colin Firth s’endurà el premi del sindicat d’actors al Millor Intèrpret Masculí, a la gala del SAG —Screen Actors Guild—, sembla que definitivament la pel·lícula del rei quec va imposant-se sobre les rivals cara als Òscar d’enguany.

En l’apartat documental, Charles Ferguson ha guanyat el DGA Award, pel seu treball a Inside Job, que —presentat a Canes 2010— va agafant volada cara als guardons de l’acadèmia de Hollywood.

I, per cert, Martin Scorsese ha estat també premiat pels seus col·legues, com a Millor Director d’una sèrie televisiva de ficció (per “Boardwalk Empire“).

***

Llista completa de premiats i nominacions prèvies, clicant aquí [Tom Hooper Wins DGA Feature Film Award for The King’s Speech. Winners in Nine Other Categories Also Announced]

***

Aquests resultats, ja els he incorporats al Comptador de Premis Anuals 2010.

***

FOTO © Eagle Pictures Tom Hooper, entre Geoffrey Rush i Colin Firth, al rodatge d’ El discurs del rei

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!