Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

18 de gener de 2011
1 comentari

Gaudí 2010: corró “Pa negre”

Pa negre, d’Agustí Villaronga, ha guanyat tots els Gaudí a què aspirava, menys el de Millor Actor, que se l’ha endut Eduard Fernández, per La mosquitera, i el de Millor Muntatge, que ha anat a parar a Enterrat —cinta que també ha guanyat el Gaudí al MIllor Film en Llengua No Catalana—.

S’han confirmat, doncs, les previsions gairebé fil per randa: el corró del film de Villaronga; Herois “la gran perdedora”; Enterrat, els mínims i imprescindibles Gaudí, res per a Los ojos de Julia, El Gran Vázquez…. El guardó que Fernández ha comportat a La mosquitera fa que, si més no, un dels films en clau autoral atresori una estatueta, tot i que és de lamentar que Elisa K s’hagi quedat sense res.

En l’apartat documental, el guardó a l’exitós Bicicleta, cullera, poma, confirma que enguany els acadèmics s’han avingut de ple a l’equació “qualitat i èxit”. En la categoria a la Millor Pel·lícula d’Animació, Els caps de drap al país on sempre brilla el sol, que gairebé no tenia rival, amb perdó de Rovelló…. El Millor Curtmetratge ha estat per a Les Bessones del carrer Ponent —que es projectà a l’Anima’t del Festival de Sitges—.

Si diumenge comentava les escandaloses nominacions de films de Salomon Shang com Uruguay i La llegenda de l’Innombrable —mentre es detectaven clamoroses absències—, avui llegeixo això al diari Ara: L’Acadèmia va informar ahir en un comunicat que ha ordenat una “investigació interna” per aclarir si hi ha hagut una possible irregularitat en la votació, arran de l’enviament de correus electrònics anònims que acusaven una productora d’intentar influir les votacions en sentit favorable a les seves pel·lícules. D’altra banda, l’esmentada productora –Producciones Kaplan [dels films de Salomon Shang]– ha acusat aquests anònims de “falsedat documental” i ha anunciat “accions penals i policials”.

***

Aquests resultats, ja els he incorporat al Comptador de Premis Anuals 2010.

***

FOTO © Emon Pa negre, d’Agustí Villaronga

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!