Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

7 de desembre de 2010
0 comentaris

A Washington també aposten per “La xarxa social”, “Toy Story”; Bansky, C. Bale…

No es pot pas dir que els crítics de l’àrea de Washington tinguin gaire influència en el món del cinema; però resulta ben significatiu que, als seus WAFCA, hagin premiat La xarxa social, de David Fincher, i Christian Bale i Melissa Leo, protagonistes secundaris de Fighter, a ben pocs dies de fer-se públics els guardons de la National Board of Film Review; que Jennifer Lawrence,  l’actriu de Winter’s Bone hagi estat la guanyadora,  just quan pel·lícula i actriu han passat a primera plana per mor de les nominacions dels ISA, i que Colin Firth hagi estat considerat el millor actor, per El discurs del rei, gairebé simultàniament amb la nit dels BIFA. És a dir, en aquestes primeres setmanes de la temporada de premis anuals es comencen a perfilar uns títols i uns noms, que sembla que congrien prou voluntats.

Als WAFCA, La xarxa social s’ha endut: Millor Pel·lícula, Millor Direcció, Millor Guió. Toy Story 3 ha estat considerat el Millor Film d’Animació; Sortir per la botiga de regals, de Bansky, el Millor Documental, i, com deia,  El discurs del rei, Millor Actor; Fighter, els Millors Actors en Papers Secundaris, i fins tot, també aquí, La ciutat, de Ben Affleck, s’ha endut el guardó al conjunt del repartiment.

En canvi, els WAFCA s’han singularitzat pel guardó a Biutiful com a Millor Film de Parla No Anglesa i pels 4 premis que hi ha recollit Començament (Inception / Origen): Christopher Nolan, pel guió original; Hans Zimmer, per la banda sonora; Wally Pfister, per la fotografia, i Luke Freeborn, Brad Ricker i Dean Wolcott, per la direcció artística.

Per cert, d’entre els altres films que havien aconseguit alguna nominació prèvia: El cigne negre, d’Aronofsky; 127 hores, de Danny Boyle; True Grit, la nova dels germans Coen; Get Low, d’ Aaron Schneider; The Kids Are All Right, de Lisa Cholodenko; Rabbit Hole, de John Cameron Mitchell; Restrepo, de Tim Hetherington i Sebastian Junger… Ras i curt, títols que ja ha estat nominats o guardonats als ISA, NBFRA, etc. Definitivament, sí: els de Washington pesen poc en la comunitat cinèfila, però confirmen que tots aquests films són ara mateix els més situats en la cursa de premis anuals.

***

Llista dels WAFCA 2010 [WAFCA 2010 Winners and nominees]

***

Els guanyadors d’aquestrs premis, els he incorporat al Compatdor de premis anuals 2010

***

FOTO © Sony Pictures Releasing Justin Timberlake i Jee Eisenberg, a La xarxa social, de David Fincher

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!