Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

3 de desembre de 2010
0 comentaris

“La xarxa social” triomfa de valent als National Board of Film Review Awards

Vol el tòpic que els NBFRA (National Board of Film Review Awards) són un primer termòmetre cara als Òscar. Si fos veritat, La xarxa social, de David Fincher, hauria de ser, des d’ara mateix, el gran títol de referència cara als premis de l’acadèmia de Hollywood. I és que aquesta associació cinèfila ha atorgat al film sobre el naixement de Facebook els 4 premis més importants: Millor Pel·lícula, Millor Director (Fincher), Millor Actor (Jesse Eisenberg) i Millor Guió Adaptat.

No són nominacions, sinó premis ja concedits (tot i que avui els han anunciat i l’11 de gener de 2011 els lliuraran).

El premi a la Millor Actriu ha estat per a Lesley Manville, pel seu magnífic treball a Un altre any, de Mike Leigh. Encara en l’apartat interpretatiu, el premi al Millor Actor en Paper Secundari se l’ha endut Christian Bale, per The Fighter, de David O. Russell, i el de Millor Actriu en Paper Secundari, Jacki Weaver, per Animal Kingdom, de David Michôd. El guardó reservat a tot el repartiment d’un film ha estat per al de La ciutat (The Town), de Ben Affleck, i el de l’intèrpret revelació, per a Jennifer Lawrence, per Winter’s Bone (que és també candidata als ISA).

Dels homes i els déus, de Xavier Beauvois, segueix posicionant-se bé en aquesta cursa de premis, ja que ha guanyat el NBRFA de Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa. I, com era igualment d’esperar, Toy Story 3 ja se les campa, ara enduent-se el NBFRA de Pel·lícula d’Animació (categoria en què comença a fer forat també L’Il·lusionista, de Sylvain Chomet, guanyant l’Spotlight Award.

Si el premi al Millor Documental ha estat per a Waiting for Superman, de Davis Guggenheim (el d’ Una veritat incòmoda, amb Al Gore), cal tremarcar que el NBFRA de Millor Nou Director l’han atorgat a Sebastian Junger i Tim Hetherington, pel documental bèl·lic (sobre l’Afganistan) Restrepo —ja nominat als iSA—.

Parem atenció, que el NBFRA al Millor Guió ha estat per a Chris Sparling, pel de la pel·lícula Enterrat (Buried), de Rodrigo Cortés.

I finalment, els National Board of Film Review Awards despleguen un bon feix de premis amb força connotació honorífica: a Sofia Coppola, pel conjunt del seu treball com a directora, guionista i productora de Somewhere; a Dante Ferreti, pel disseny de producció de Shutter Island, de Martin Scorsese, i a Leonard Maltin, el W.K. Everson Film History Award. Arrodonint-ho, Fair Game, Conviction i Howl han estat reconeguts amb el NBFRA Llibertat d’Expressió.

***

Llista dels NBFRA 2010 —que inclou els més destacats  films de l’any,  films de parla no anglesa, documentals i films independents, segons aquesta associació—, clicant aquí [NBR Awards Announced]

Aquests guardons ja els he incorporat al Comptador dels premis anuals.

***

FOTO Jesse Eisenberg, a La xarxa social, de David Fincher

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!