Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

12 de setembre de 2010
0 comentaris

Per primer cop, des de fa anys, l’ “Avui” no ha enviat cap periodista ni cap crític perquè cobrís la Mostra de Venècia

He esperat fins que la Mostra acabés per escriure aquest apunt, tot i que des d’un bon començament, l’1 de setembre de 2010, ja es va veure que el diari Avui no cobriria amb periodista/crític acreditat la Mostra de Venècia, en la primera edició que tenia lloc sent la capçalera propietat de l’editora del diari El Punt.

Periodísticament, és una vergonya, que rebaixa aquest Avui encara més.

Fins ara, s’havia mantingut l’escaient nivell de competitivitat mediàtica. Certament, uns anys hi havia anat Esteve Riambau; d’altres, Elisabet Cabeza; d’altres Bernat Salvà, etc. Això volia dir que les cròniques eren diferents, lògicament, en funció de la perspectiva i funció professional de cada acreditat.

L’ Avui, doncs, oferia un servei als seus lectors com el que podien trobar als mitjans en castellà editats a Catalunya. Dins de les seves possibilitats; però, deixeu-m’ho dir, a vegades superava en qualitat el desplegament que altres feien, massa atents a la quantitat informativa tot i comptar amb uns recursos superiors.

Enguany, no. L’ Avui ha deixat de cobrir la Mostra de Venècia com sempre havia fet i fan els mitjans mínimament seriosos d’abast nacional als països que es consideren de primera i s’ha limitat a seguir-la mitjançant agències de premsa, publicant alguna entrevista feta aquí amb cineastes catalans o estrella espanyola. Només ha ofert el “servei especial” d’un col·laborador que, de manera ben “especial”, cobrí la projecció veneciana de Guest, de José Luís Guerín. Per descomptat que, la de Caracremada, de Lluís Galter, no l’ha coberta de la mateixa manera i això que, segons la fitxa del film, ha estat la única que ha inclòs llengua catalana.

Els lectors i lectores de l’Avui, a més, han de saber que al decurs dels properes mesos tampoc trobaran en aquest diari cap de les entrevistes que els periodistes/crítics enviats a Venècia solien fer a directors, actors, actrius, directors de fotografia, etc i que s’anaven publicant a mesura que els seus films s’estrenaven entre nosaltres. Encara no fa ni un mes, hem pogut llegir-ne alguna feta a Canes, el maig; a Berlín, el febrer, o a Venècia, l’any passat…

L’empresa editora del diari El Punt, doncs, ha deixat la Mostra de Venècia sense cap diari escrit en català (ja que El Periódico és clarament traduït).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!