Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

30 d'abril de 2010
1 comentari

El “papus” dels exhibidors i la mentida (subtil ?), contra el català

“Si la futura Llei del Cinema s’aprova tal i com està redactada actualment no podràs veure algunes de les pel·lícules que t’acabem de presentar”, diu l’anunci “papus” que projecten els exhibidors cinematogràfics… (que podeu veure, anant a Vull llegir la resta de l’article)

El que diuen és literalment mentida. Perquè, si no s’aprovés la Llei tal i com està redactada, tampoc els exhibidors no ens tornarien a passar les pel·lícules que ens “acaben de presentar”. I no ho farien, encara que tinguessin públic de sobra que els ho demanés, encara que ens agradés tornar-les a veure; perquè aquests exhibidors són simples titelles al servei del dictat de les majors, per a les quals una pel·lícula és tan sols producte, que es llança al mercat i, un cop feta l’explotació de poques setmanes amb tot el rendiment que n’hagin pogut treure, ja no els interessa per res, ja que al darrere tenen un altre producte seu que han de llançar com han fet amb l’anterior… i així succesivament.

Ja se’ls entén (i a més, per una vegada, vés per on, aquests empresaris fan servir el català!). El que volen dir és que no podrem veure algunes pel·lícules “com” les que ens acaben de presentar, si la Llei del cinema s’aprovés amb l’actual redactat… -això segons ells, i evidentment, prèvia decisió coactiva i anticomercial de les “majors”, per cert, històricament avesades a ser condemnades judicialment i governamentalment per pràctiques comercials i industrials abusives…-. Certament, ja se’ls entèn, però és que no saben ni fer un espot! Estan tan acostumats a fotre’ns-la pel broc gros, que ni filen prim amb la mentida que ens estan engiponant des de la pantalla. O potser és que com que saben que, en el fons, el que diuen ja és una gran mentida (si més no, perquè se’n callen una bona part), no els ve de la subtilesa d’aquest “com“.

  1. Salvador,
    No em cal veure el video, suposo que serà com els crist del Jiménez Losantos contra la nostra terra, vull dir en quantitat de mentides i disbarats.
    Si el Québec va aconseguir passar d’un 4 % a un 18 % de pel.lícules en francès québecois, nosaltres també tenim dret a més del ridícul 3 % en català.
    I que no tenim que esperar a que una pel.lícula sortís en DVD per sentir-la en català, com amb “L’eriçó”, “2012” o “Napoleó i jo”.
    Ah, ja que parlo del DVD, quina pena que la darrera del Woody Allen , “Si la cosa funciona”, tampoc no té doblatge català per al DVD, segons vaig llegir.
    Un salut,

    JULIÁN.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!