Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

18 de febrer de 2010
0 comentaris

Berlín 2010: programa del divendres 19 de febrer

Divendres 19 de febrer de 2010, al Festival de Berlín,

Competició -última jornada de films en competició-

Una família (En familie / A Family / Une famille), de Pernille Fischer Christensen. Amb producció de l’entorn de Lars Von Trier, Pernile Fischer Christensen torna al Festival de Berlín, on el 2006 va guanyar el premi de la millor opera prima i el gran premi del jurat amb la tragicomèdia En Soap. I ho fa amb un nou film sobre la família (de debò, la temàtica estrella d’aquesta 60a edició del certamen alemany), a partir de la història d’una filla que ha de renunciar als seus somnis personals per fer-se càrrec de les “obligacions” que li pertoquen.

Mammuth (Mammuth), de Benoit Delépine, Gustave de Kervern. D’entrada, fa mal veure l’estat de degradació física i artística a què ha arribat Gérard Dépardieu. Tanmateix, ara ha posat la seva obesitat mòrbida i el seu tarannà semenfotista i deixat al servei del tàndem força iconoclasta format per Benoit Delépine i Gustave de Kervern. Autor de còmics (i dels famosos “Guignols” televisius), el primer ; actor i director, el segon; fa més de 15 anys que treballen conjuntament en programes d’humor a la televisió. El 2004 van debutar com a parella creativa al cinema amb la sarcàstica Aaltra; dos anys més tard Canes els seleccionava fora de competició amb la surrealista Avida, i Sant Sebastià 2008 els premià el guió de Louis-Michel. Acompanyen Dépardieu, en aquesta odissea d’un treballador que, vlent jubilar-se, ha d’anar a trobar les empreses que no el van assegurar i han fet que no tingui prou temps cotitzat: Isabelle Adjani (!), Yolande Moreau i Benoît Poelvoorde.

L’assassí que hi ha en mi (The Killer Inside Me), de Michael Winterbottom. Adaptació de la novel·la negra homònima de Jim Thompson, en què Casey Affleck és un xèrif texà carregat de problemes que resultarà ser un assassí psicòpata. Jessica Alba, Kate Hudson i Elias Koteas li fan costat en aquest nou film del prolífic Michael Winterbottom, destinat a revifar aquesta recta final de Berlín 2010, certamen on ha triomfat anteriorment, enduent-se’n l’Ós d’Or el 2003, per In this World, i el premi de millor director el 2006, per Road to Guantanamo.

***

Tota la programació de la jornada
[Programa 19 de febrer (dv) – Berlín 2010]

***

Cròniques, notícies i articles d’aquesta jornada del Festival i sobre Berlín 2010, a la nostra premsa

Aires nous a la Berlinale (Esteve Riambau, Avui): El festival alemany, sense un nombre important de superestrelles de Hollywood, demostra que la renovació generacional i estètica no hi ha qui l’aturi | Gran Depardieu (Bernat Salvà, Avui): Mammuth, de Benoit Delépine i Gustave de Kervern; L’assassí que hi ha en mi, de Michael Winterbottom, Una família, de Perniller Fischer Christensen | El carisma de Depardieu posa punt final a la Berlinale (Nando Salvà, El Periódico) | Pendent d’un jurat imprevisible (El Periódico)

FOTO L’assassí que hi ha en mi, de Michael Winterbottom

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!