Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

17 de febrer de 2010
0 comentaris

Berlín 2010: programa del dijous 18 de febrer

Dijous 18 de febrer de 2010, al Festival de Berlín,

Competició

Jueu Süs. Cinema sense consciència (Jud Süß-Film ohne Gewissen / Jew Suss – Rise and Fall), d’ Oskar Roehler. Després de Les partícules elementals, basada en la novel·la de Michel Houellebecq, amb l’interludi de Lulu und Jimi, drama sobre les relacions interracials entre un noi negre i una rica xicota alemanya, Oskar Roehler

En el camí (Na putu / On The Path), de Jasmila Zbanic. Ós d’Or a la Berlinale 2007, amb Grbavica, Jasmila Zbanic segueix aprofundint en les ferides de la Guerra de Bòsnia, amb un relat ambientat al present, en què una noia, davant la transformació religiosa de l’home que s’estima, acaba preguntant-se si amb l’amor n’hi ha prou per a compartir el futur amb algú així.

Puzle (Rompecabezas / Puzzle), de Natalia Smirnoff. Opera prima de Smirnoff que va ser presentada i premiada a “Cine en Construcción” del Festival de Sant Sebastià. Protagonitzada per María Onetto, segueix la passió pels puzles secretament descoberta per una mestressa de casa de 50 anys, que forma parella de joc amb un milionari enderiat a participar en un campionat mundial de l’especialitat.

Entre les propostes del Fòrum

Fi (Fin / End), de Luís Sampieri. Resident a Barcelona, l’argentí Luís Sampieri treballa de guionista i director d’espots publicitaris presente aquest film sobre la manca de comunicació entre el jovent d’avui en dia: la manca d’interès per a relacionar-se amb la gent del seu voltant i en canvi recorren a l’ordinador per a connectar de debò amb els altres (..) La pel·lícula és un recorregut pel laberint de desolació i desesperació de tres adolescents -Ana, de 17 anys; Iker, de 18, i Ramia, de 15-. Sergi Gibert interpreta Iker; Ramia Chaoui, Ramia, i Irene Garres, Ana. Rodada en càmera digital d’alta definició i produïda per Cierzo Films, de Saragossa, i LS Producciones, domiciliada a Barcelona, té la versió original en castellà. Més informació [CierzoFilms en la Berlinale]

i, d’entre les del Forum Expanded

O quam Tristis (Oh, How Sad), de Maite Abella. Nascuda a Lleida el 1966, Maite Abella viu i treballa com a artista a Amsterdam des del 1995. Presenta al Forum Expanded aquest curtmetratge en S8 transferit a BetaSP, en què la llarga baralla nocturna entre Gregory Peck i Charlton Heston, a Grans Horitzons (The Big Country, William Wyler, 1958), serveix d’inspiració per a una pel·lícula casolana, sobre una mare i una filla que sempre s’estan barallant. La versió original d’aquest curt és en català.

***

Tota la programació de la jornada
[Programa 18 de febrer (dj) – Berlín 2010]

***

Cròniques, notícies i articles d’aquesta jornada de Berlín 2010, a la nostra premsa

Radicalisme a Sarajevo (Bernat Salvà, Avui): En el camí, de Jasmila Zbanic; Jueu Süs. Cinema sense consciència, d’ Oskar Roehler; Puzle, de Natalia Smirnoff | Un film sobre el nazisme arrenca les primeres esbroncades de Berlín (Nando Salvà, El Periódico): En el camí, de Jasmila Zbanic; Jueu Süs. Cinema sense consciència, d’ Oskar Roehler; Puzle, de Natalia Smirnoff | Renate Costa: «Costa d’acceptar l’altre» (Olga Pereda, El Periódico): Cuchillo de palo, de Renate Costa.

FOTO En el camí, de Jasmila Zbanic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!