Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

18 de gener de 2010
0 comentaris

Els Globus d’Or enlairen encara més “Avatar”

Deixa’t estar: ni The Hurt Locker, ni Up in the Air, ni Precious, ni Inglourious Basterds. Què han votat com a millor pel·lícula “dramàtica”, doncs, els de la premsa estrangera acreditada a Hollywood? Avatar, què, si no? I… de millor director? James Cameron!

No es pot pas dir que aquesta edició dels Globus d’Or hagi estat la de cap pel·lícula que, en particular, s’hagi endut un grapat de premis, perquè la cosa ha quedat repartida; però han deixat clar que, malgrat l’aposta de molts pels films de Kathryn Bigelow, Jason Reitman, Lee Daniels i Quentin Tarantino, enguany sembla que l’Oscar de pel·lícula i director tenen gairebé un destinatari únic: Avatar, de James Cameron, l’èxit indiscutible -com a èxit- de la temporada.

La llista dels guanyadors -i nominacions prèvies- de la 67a edició dels Globus d’Or, clicant aquí [Nominations & Winners 2009]

La sorpresa és que, com a millor actor dramàtica, no ha guanyat George Clooney, sinó Jeff Bridges, per Crazy Heart. No ha estat però l’única de sorpresa aquesta matinada -hora nostra-, perquè el musical Nine s’ha quedat en zero, en benefici de  La ressaca (The hangover / Resacón en Las Vegas / Very Bad Trip / Una notte da leoni), que ha guanyat com a millor comèdia o musical, mentre que el globus de millor cançó ha estat per a “The Weary Kind”, lletra i música de Ryan Bingham i T Bone Burnett), de Crazy Heart; el de millor actor còmic ha anat a parar a Robert Downey Jr, per Sherlock Holmes, i el de millor actriu en paper secundari, a Mo’nique, per Precious.

Certament, com en el cas de Precious, Inglourious Basterds tampoc no se n’ha anat de buit, gràcies a la seva principal basa, Christoph Waltz, com a millor actor en paper secundari, i Up in the Air, tampoc, gràcies al guió de Jason Reitman i Sheldon Turner.

Up se les ha campadades ben soleta, com a millor pel·lícula d’animació i com a millor banda sonora -la broma és molt fàcil: amb els globus que surten a la pel·lícula…-. I la guanyadora com a millor pel·lícula de parla no-anglesa… La cinta blanca, de Michael Haneke.

I Meryl Streep? Quants globus d’or deu tenir, aquesta dona? Sí, l’ha tornat a guanyar per Julie i Julia, en l’apartat còmic; mentre que Sandra Bullock ho ha fet en el dramàtic, per The Blind Side.

FOTO La ressaca, de Todd Phillips

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!