Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

15 de desembre de 2009
0 comentaris

67ns Globus d’Or: les nominacions

Avui al migdia -hora catalana-, l’Associació de la Premsa Estrangera Acreditada a Hollywood –HFPA– ha donat conèixer la llista de candidatures a les diverses categories de la 67a edició dels Globus d’Or.

La llista completa de les nominacions als 67ns Globus d’Or, clicant aquí [The 67th Annual Golden Globe Awards Nominations]

Més enllà de l’acumulació de candidatures (Up in the air, 6; Nine, 5; Avatar, 4; Inglourious Basterds, 4; Invictus, 3; The Hurt Locker, 3; Precious, 3; Un home solter, 3; It’s complicated, 3, etc.), les que resulten més significatives són algunes d’aquestes nominacions. Per exemple, en la categoria de Millor Pel·lícula Dramàtica -atenció- The Hurt Locker, Precious, Inglourious Basterds, Up in the air i, entrant-hi amb força, Avatar: aquests seran també títols clau als Oscar i films de referència de l’actual temporada de premis, atès que, ja abans d’aquestes nominacions, també són dels que més han estat força guardonats -directament o indirectament- a les diverses associacions que atorguen premis.

En l’apartat de Millor Director, cartes clares: Kathryn Bigelow, per The Hurt Locker; James Cameron, per Avatar; Clint Eastwood, per Invictus; Jason Reitman, per Up in the Air, i Quentin Tarantino, per Inglourious Basterds.

D’entre els nominats a Millor Actor…evidentment, George Clooney, per Up in the Air; Colin Firth, per Un home solter, i Morgan Freeman, per Invictus.

Com ja sabeu, els Globus tenen la particularitat que s’hi desdoblen determinades categories, en drama -per un cantó- i comèdia o musical -per l’altre-. El detall, el trobareu a la llista oficial i completa que he enllaçat en aquest apunt; però ara i pel que fa al cas, vull remarcar-hi la presència de noms com el de la imprescindible Meryl Streep, per It’s complicated i per Julie i Julia; Matt Damon com a secundari d’ Invictus i principal de L’informador; Carey Mulligan, per An Education; Gabourey Sidibe i Mo’nique per Precious; per descomptat el Christopher Waltz d’ Inglourious Basterds; el Woody Harrelson de The Messenger, etc.

Són  noms propis que, fins a començament de març, sonaran i molt.

A la categoria de Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa, torna el duel “cannoise” entre La cinta blanca, de Michael Haneke, i Un profeta, de Jacques Audriard; això sí, amb permís de Los abrazos rotos, de Pedro Almodóvar; Baaria, de Giuseppe Tornatore, i La nana, del xilè Sebastián Silva. A més, cal tenir-hi molt present que entre la premsa estrangera acreditada a Hollywood, ves que no hi tingui predicament el sofisticat melodramatisme d’Almodóvar, la cosa italianista de Tornatore -per molt que a Venècia for rebutjada amplament- o el drama de Silva, més que no pas les excel·lències autorals de Haneke o el rigor seriós d’Audriard…

Amb la proclamació d’aquestes nominacions als Globus d’Or gairebé s’ha acabat la primera part de la temporada de premis. Queda aquest dijous les nominacions del SAG -el sindicat d’actors i actrius- i després, llevat d’alguna novetat nostrada, no serà fins passat Reis que la cosa es torna a engrescar. Però es pot dir que, sobre la taula ja hi ha es pot dir totes les cartes que entraran en joc el proper trimestre.

FOTO George Clooney, a Up in the air, de Jason Reitman

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!