Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

14 de desembre de 2009
0 comentaris

Flaix: onada de premis de la crítica a diverses ciutats nord-americanes

En aquest apunt, a tall de simple flaix, em faig ressó dels premis que aquests dies estan donant les diverses associacions de crítics nord-americanes:

WAFCA (Washington DC Area Film Critics Association) [WAFCA: Awards 2009]

LAFCA (Los Angeles Film Critics Association) [LAFCA announces 2009 award winners]

BSFC (Boston Society of Film Critics) [BSFC Award 2009 Winners]

En farem balanç d’aquí a uns dies, quan Los Angeles hagin completat el seu palmarès, Nova York hi hagi dit la seva (New York Film Critics Circle) i encara l’associació de crítics d’alguna altra ciutat destacada s’hi hagi afegit. Actualització 14.12.2009: Los Angeles ja ha completat la llista de premis, per la qual cosa l’enllaç que era amb la llista de la primera meitat de guardons, ja l’he convertit en l’enllaç a la llista completa.

Més que la importància d’aquests premis, el que en mereix interés és l’aposta per a uns títols concrets, reforçant-los en les campanyes dels Globus (les nominacions dels Globus es faran públiques aquest dimarts) i dels Oscar (les nominacions, 2 de febrer de 2010). Cal tenir present l’efecte bola de neu que en les dues darreres edicions han generat aquesta mena de premis de les diverses associacions de crítics: el 2007, amb No és país per a vells, dels Coen, i el 2008, amb Slumdog Millionaire, de Danny Boyle.

FOTO Camí dels Oscar, Hurt Locker, de Kathryn Bigelow -i tant d’altres!-

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!