Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

7 de setembre de 2009
0 comentaris

“A la deriva”, de Ventura Pons, s’estrena el 23 d’octubre

A la deriva, el nou llargmetratge de Ventura Pons, basat en la novel·la Àrea de servei, de Lluís-Anton Baulenas, arribarà a bona part de la nostra cartellera el 23 d’octubre, segons que acaba d’anunciar la distribuïdora catalana de la pel·lícula, Baditri.

A la deriva gira al voltant d’Anna, una noia que acaba de tornar de l’Àfrica, on ha treballat d’infermera per una ONG a primera línia de conflictes inacabables. Ha trobat feina de guarda de seguretat en un centre de salud d’alta volada als afores de Barcelona i, en trencar amb el seu home i anar-se’n de casa, un company de feina li deixa una autocaravana com habitatge provisional. Tot primer s’està en un càmping desert i després s’instal·la a l’aparcament d’una àrea de servei de l’autopista. En una ronda nocturna al centre on treballa, coneix un noi -ingressat per ordre judicial- que no camina per causa d’una paràlisi i que es nega a revelar qui és. L’atracció que hi anirà sentint es convertirà aviat en una relació fosca i d’autèntica dependència. Tanmateix, són els horrors de l’Àfrica, el que l’Anna no es pot treure del cap …

L’actriu Maria Molins dóna vida al personatge d’Anna i, amb ella, completen el repartiment Roger Coma, Fernando Guillén, Marc Cartes, Albert Pérez, Anna Azcona, Mercè Pons, Rosa Vila, Òscar Rabadán, Pere Eugeni Font, Oriol Tramvia i, en una breu aparició, Boris Izaguirre -que debuta al davant de les càmeres de cinema-.

El tàndem Ventura Pons – Lluís-Anton Baulenas ha donat anteriorment pel·lícules com Anita ja no perd el tren i Amor idiota. Dos films de resultat ben diferent, a cavall d’un època millor i una de pitjor del cineasta; però també a tó amb un cert pendent cap a l’estancament de Baulenas, un dels gran narradors de la literatura catalana d’ara mateix. Àrea de servei és una novel·la que d’alguna manera evoca el primer Wenders: veurem el que n’haurà tret Ventura Pons. Serà A la deriva una refeta del cineasta? Permetrà reivindicar novament l’obra de Baulenas com a bona matèria primera per al cinema? La resposta, a partir del 23 d’octubre.

FOTO © Baditri Roger Coma i Maria Molins, a A la deriva, de Ventura Pons

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!