Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

2 d'agost de 2009
0 comentaris

Llibre: “Desgràcia”, de J. M. Coetzee

L’any 2000, Editorial Columna va editar Desgràcia, de J. M. Coetzee, novel·la de la qual ara ens ha arribat l’adaptació cinematogràfica de la mà del realitzador Steve Jacobs i amb John Malkovich de protagonista.

El Llibre

Desgràcia. Autor J. M. Coetzee. Editorial Columna. Any d’edició 2000. Format 235 pàgines. EAN 9788483003770.

A cinquanta-dos anys, el professor David Lurie està divorciat, ple de desig però desproveït de passió. Quan s´esbomba entre la societat del Cap una aventura sexual amb una estudiant, perd la feina, és bandejat pels amics i ridiculitzat per l´exdona. Es retira a la granja aïllada de la seva filla Lucy, on una visita en principi breu es converteix en una perllongada estada en què David mira de treure l´entrellat de l´únic vincle fort que li queda. L´intent de relacionar-se amb la filla i amb una societat que no para de produir nous conflictes socials es veurà interromput per una tarda de violència que sacseja totes les seves creences i amenaça de destruir la seva filla (text de presentació del llibre, al web de Llibreria La Central)

Alguns textos sobre el llibre, el llibre i la pel·lícula…  [Desgràcia (Gaspar Hernàndez)] [Desgràcia (El cau de l’oroneta)] [Una adaptació fidel (Esteve Riambau, Avui)]

La pel·lícula

Desgràcia (Disgrace / Desgracia / The disgrace). Director Steve Jacobs. Guió Anna Maria Monticelli, basat en la novel·la homònima de J.M. Coetzee. Repartiment John Malkovich (el professor David Lurie), Jessica Haine (Lucy Lurie), Eiq Ebouaney (Petrus), Fiona Press (Bev Shaw), Antoinette Engel (Melanie Isaacs).

FOTO © Golem Desgràcia, de Steve Jacobs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!