Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

11 de juny de 2009
0 comentaris

Giuseppe Tornatore inaugurarà la Mostra de Venècia 2009

Baarìa és el nom fenici de Bagheria, poblet sicilià en què l’existència dels habitants es consuma entre la plaça i el carrer major. Històries d’homes sempre en equilibri precari i de vides simples que passen entre grans amors i utopies destructives. I Baarìa és el títol de la nova pel·lícula de Giuseppe Tornatore, que el dia 2 de setembre de 2009 inaugurarà la 66a edició de la Mostra de Venècia i n’encetarà la competició.

Feia vint anys que un film de director italià no inaugurava la Mostra i alguna cosa hi ha de tenir a veure el fet que, segons els organitzadors, aquesta és la producció més ambiciosa de la indústria cinematogràfica transalpina des de fa molt de temps. Tot i que té de protagonistes Francesco Scianna i Margareth Madè, compta amb un repartiment gegantí, en què hi trobem noms com Nicole Grimaudo, Angela Molina, Lina Sastri, Salvo Ficarra, Valentino Picone, Gaetano Aronica, Alfio Sorbello, Luigi Lo Cascio, Enrico Lo Verso, Nino Frassica, Laura Chiatti, Michele Placido, Vincenzo Salemme, Giorgio Faletti, Corrado Fortuna, Paolo Briguglia, Leo Gullotta, Beppe Fiorello, Luigi Maria Burruano, Franco Scaldati, Aldo Baglio, Monica Bellucci, Donatella Finocchiaro, Marcello Mazzarella, Raoul Bova, Gabriele Lavia, Sebastiano Lo Monaco…

Tornatore, Grand Prix de Canes i Oscar de parla no anglesa amb Cinema Paradiso, fa aigua des de fa anys -si és que l’emotivitat que ens desfermava la nostàlgia “paradiso” no ens impedia de veure-hi ja la mullena…-. Tanmateix, l’home va fent. I ara ha tirat endavant aquest projecte, sobre el poble on va nàixer, el 27 de maig de 1956. Es tracta de la meva pel·lícula més personal. Una història divertida i melancònica, de grans amors i aclaparadores utopies. Una llegenda farcida d’herois…, ha declarat el cineasta.

FOTO Baarìa, de Giuseppe Tornatore

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!