Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

23 de gener de 2009
0 comentaris

AV7D: del 22 al 28 de gener de 2009

Amb les crítiques i ressenyes que es publiquen entre el 22 i el 28 de gener de 2009, estableixo l’enllaç en aquesta mateixa pàgina.

Anant a Vull llegir la resta de l’article, trobarem l’enllaç amb altres articles, que parlen de: un actor revelació, bons diners per al cinema en català, l’adaptació al cinema d’ Els homes que no estimaven les dones, el Festival de Berlín, la pel·lícula d’Albert Serra, els diàlegs entre pel·lícules, les nominacions als Oscar, les estrenes de la setmana, l’estada de Manoel De Oliveira a Barcelona, la pel·lícula d’encàrrec que Júlio Medem comença a rodar i les sales underground.

CRÍTIQUES I RESSENYES.

Arropiero, el vagabund de la mort (Arropiero, el vagabundo de la muerte), de Carles Balagué: Àngel Quintana (El Punt), Xavier Sáez (Time Out Barcelona, TOB), Quim Casas (iCult).

El gran Stan (Big Stan / El gran Stan: el matón de la prisión), de Rob Schneider: Jonathon Valenzuela (TOB), Nando Salvà (iCult).

L’altre (El otro / The Other), d’Ariel Rotten: Núria Vidal (TOB), Nando Salvà (iCult).

La dona de l’anarquista (La mujer del anarquista / The Anarchist’s Wife / La femme de l’anarchiste), de Marie Noelle i Peter Sehr: Xavier Sáez (TOB), Olga Pereda (iCult).

Revolutionary Road (Revolutionary Road), de Sam Mendes: Carlos Losilla (Avui), Sergi Sánchez (TOB), Quim Casas (iCult).

Set ànimes (Seven Pounds / Siete almas / Sept vies / Sette anime), de Gabrielle Muccino: Carlos Losilla (Avui)

Transporter 3 (Transporter 3), d’Olivier Megaton: Antonio José Navarro (TOB), Nando Salvà (iCult)

W (W), d’Oliver Stone: Judith Vives (Espai Isidor)

FOTO © Alta Films La dona de l’anarquista, de Marie Noelle i Peter Sehr

AV7D: del 22 al 28 de gener de 2009

***

ALTRES ARTICLES.

Álvaro Cervantes; un apassionat del cinema. Mercedes Jansa dibuixa un retrat del candidat al Goya com a actor revelació, per El Juego del ahorcado, de Manuel Gómez Pereira (El Periódico, 27.01.2009) #Ref. El Juego del ahorcado#

La Generalitat activa un pla de xoc per salvar el cinema català. Cristina Savall: Les cintes més ambicioses filmades en llengua catalana optaran a ajudes d’un milió d’euros (El Periódico, 26.01.2009) #Ref. cinema en català#

Un cas curiós. Ramón De España parla d’ El cas curiós de Benjamin Button (El Periódico, 26.01.2009) #Ref. El cas curiós de Benjamin Button#

Un diàleg en el temps. Jordi Costa: Les pel·lícules, porcions de temps en captiveri, no viuen als llimbs on els rellotges han deixat de sonar: segueixen dialogant amb el que les ha precedit i el que vindrà (Avui, 25.01.2009) #Ref. Entre les murs#

La bomba literària de Larsson ja és pel·lícula. Olga Pereda i Julián García: ‘Els homes que no estimaven les dones’ s’estrenarà a Suècia a final de febrer (El Periódico, 25.01.2009) #Ref. Els homes que no estimaven les dones#.

Albert Serra, altre cop. Carles Navales: Com l’any passat, la revista ‘Cahiers du Cinéma’ torna a pujar als altars el nostre paisà Albert Serra (Diari de Girona, 24.01.2009) #Ref. El cant dels ocells#

L’arribada a París dels Tres Reis. Imma Merino: Albert Serra presenta «El cant dels ocells» a França, on va estrenar-se dimecres passat amb onze còpies, set més que a l’Estat espanyol (El Punt, 25.01.2009) #Ref. El cant dels ocells#

Conte de Reis. Manuel Cuyàs: ‘El cant dels ocells’ és la pel·lícula més bona de totes les que he vist últimament (El Punt, 25.01.2009) #Ref. El cant dels ocells#

Coen Bros. Esteve Riambau: Des d’aquesta setmana, la seva obra completa, que ja abasta tretze llargmetratges i un parell de treballs menors, es pot revisar en un cicle a la Filmoteca de Catalunya (Avui, 24.01.2009) # Ref. germans Coen#.

Berlín aposta per films amb la crisi mundial com a argument. Paola Álvarez: Tom Tykwer obre el certamen, que inclou cintes de Frears, Chen Kaige i Costa-Gavras (El Periódico, 24.01.2009) #Ref. Festival de Berlín#

Nominacions equilibrades. Quim Casas opina que La llista dels Oscars del 2008 a la millor pel.lícula és formada per títols singulars, encara que finalment n’hagi quedat fora un dels més bonics, ‘Revolutionary Road’ (iCult, 23.01.2009) #Ref. Oscar 2009#.

Penélope frega el cel. Bernat Salvà enfila per la noia L’Oréal la crònica de les nominacions als Oscar (Avui, 23.01.2009) #Ref. Oscar 2009#

Penélope Cruz, un altre cop candidata a l’estatueta, ara com a secundària per ‘Vicky Cristina Barcelona’. Idoya Noaín també es mira les nominacions als Oscar des de l’espanyolíssim prisma de “Ms. P” (iCult, 23.01.2009) #Ref. Oscar 2009#.

Bardem podria entregar-li el premi. Eduardo De Vicente remarca que, d’acord amb el costum és Bardem qui hauria de lliurar l’Òscar a l’actriu secundària i si fos P… (iCult, 23.01.2009) #Ref. Oscar 2009#.

La saviesa centenària d’Oliveira. Bernat Salvà: (..) Lluís Miñarro ha coproduït la seva nova pel·lícula, Singularitats d’una noia rossa, i el director és a Barcelona per supervisar-ne el muntatge (Avui, 23.01.2009) #Ref. Oliveira i Berlín 2009#.

La Berlinale se suma als homenatges a De Oliveira. Cristina Savall cobreix la notícia de l’estada a Barcelona de Manoel De Oliveira (iCult, 23.01.2009) #Ref. Oliveira i Berlín 2009#.

‘Revolutionary Road’ furga en les misèries de les classes mitjanes. Nando Salvà obre amb la pel·lícula de Sam Mendes la seva crònica de les estrenes més destacades aquesta setmana a Barcelona (iCult, 23.01.2009) #Ref. Revolutionary Road i resta d’estrenes#.

DiCaprio i Winslet, de la passió al tedi. Bernat Salvà: La parella romàntica de ‘Titanic’ esdevé un matrimoni dels cinquanta ple de somnis frustrats a ‘Revolutionary Road’ (Avui, 22.01.2009) #Ref. Revolutionary Road#.

Sam Mendes: “La dona ho té difícil per lluitar pels seus somnis”. Paz Mata recull declaracions del director de Revolutionary Road (iCult, 23.01.2009) #Ref. Revolutionary Road#

Memòria històrica a escala europea. Bernat Salvà presenta La dona de l’anarquista (Avui, 22.01.2009) #Ref. La dona de l’anarquista#.

Juan Diego Botto: ”L’oblit provoca més dolor”. Olga Pereda entrevista el protagonista de La dona de l’anarquista (El Periódico, 24.01.2009) #Ref. La dona de l’anarquista#.

Carles Balagué reconstrueix a ‘Arropiero, el vagabund de la mort’ la sinistra història del pitjor ‘psycho killer’ espanyol. Cristina Savall presenta aquest film sobre Manuel Delgado Villegas a qui defineix com a Solitari, analfabet, dislèxic, orfe de mare, una infància plena de penúries, exlegionari, alcohòlic, megalòman, rodamón, necròfil, donant habitual de sang, bisexual i admirador de Cantinflas (iCult, 23.01.2009) #Ref. Arropiero, el vagabund de la mort#

Medem apunta al sexe lèsbic. Mercedes Jansa: El director comença el rodatge de ‘Room in Rome’, una versió de la pel.lícula ‘En la cama’ (El Periódico, 22.01.2009)

Les altres ‘sales’: cinema alternatiu i barat. Sílvia Marimon: Sales ‘underground’ on veure cinema amateur i professional per menys de 3 euros (Time Out Barcelona, 22.01.2009)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!