Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

5 de desembre de 2008
0 comentaris

Sundance 2009: seccions no competitives (flaix d’urgència)

Les seccions no competitives de Sundance 2009 són quatre: Premieres, Spectrum, Park City at Mitnight i Fontier / New Frontier.

Premieres. Per mostrar la diversitat del cinema independent contemporani, la secció “Premieres” ofereix els darrers treballs de directors nord-americans i de la resta del món i estrenes mundials de pel·lícules prou esperades. Aquesta secció recull els productes amb més vocació comercial.

Spectrum. Homenatge a l’abundància de noves veus convincents i a l’esperit creatiu del cinema independent, “Spectrum” presenta fora de competició documentals i ficcions d’alguns dels cineastes més prometedors d’ara mateix. És a dir, és aquest l’apartat de Sundance dedicat als “nous horitzonts” cinematogràfics.

Park City at MidnightAquesta secció ofereix vuit pel·lícules que puguin divertir, sorprendre o impressionar els ulls lleganyosos de l’espectador, en una animada darrera parada a la nit d’unes jornades carregades de cinema. Ras i curt, el cinema de mitjanit a Sundance.

Frontier. La “frontera” del festival explora el món experimental al cinema. La utilització de noves tendències i estètiques innovadores en el cinema , unes obres realment “a la frontera”, autèntiques provocacions per al públic.

La programació de Premieres, Spectrum, Park City at Midnight i Frontier: [2009 Sundance Film Festival announces films in the Premieres, Spectrum, Frontier and Park City at Midnight sections]

New Frontier (16-24 de gener de 2009). “New Frontier” s’entén millor com un espai físic i una metàfora de la descoberta (..) una convergència d’art, cinema i tecnologia, en què es formen creatives aliances sobre mètodes innovadors de la narració cinematogràfica (Shari Filot, programador de Sundance). La programació de New Frontier: [Cinematic Art and Media Technology Breakthrough Showcased in the Heart of Park City].

From the Collection. Cada any, el Festival de Cinema de Sundance presenta projeccions de pel·lícules d’arxiu provinents de la Col·lecció de Sundance a UCLA. Nascuda de la col·laboració entre l’Institut Sundance i l’Arxiu de Cinema i TV de UCLA , la Col·lecció de Sundance a UCLA és un pioner arxiu de pel·lícules independents que es presenten al Festival, amb el suport dels programes de desenvolupament artístic de l’Institut. Gràcies a les aportacions de cineastes individuals i al suport generós dels donants, la col·lecció ha crescut de forma constant durant els darrers 10 anys i arriba ja a les 600 pel·lícules. La programació d’aquesta secció és encara pendents que l’anunciïn (actualització, 14.12.2008) clicant aquí: [Sex, Lies, And Videotape and Chameleon Street selected for 25th Sundance Film Festival from The Collection Screenings]
 
FOTO Richard Gere, al rodatge de Brooklyn’s Finest, d’ Antoine Fuqua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!