25 de setembre de 2008
0 comentaris

Un dia a la biblio

Moltes vegades ens pregunten què fem a la biblioteca, que si només fem callar i desar llibres.

Doncs avui explicaré el que hi he fet, a veure si serveix d’exemple de les feines que es poden fer en una biblio.

Només arribar a la biblioteca amb una companya hem preparat les coses per anar a gravar un programet a la ràdio local. Hem imprès els guions i preparat els CD de música pertinents. Després de fer quatre cosetes, tipus endreçar una mica els DVDs, hem anat cap a la ràdio a gravar unes “càpsules” que es van emetent durant la setmana. La meva ha anat de novetats de CD que exposarem el proper 1 d’octubre, com fem cada primer de mes. He comentat quatre CD que han sigut el darrer d’Eina (L’art de la guerra), el darrer de Colplay (Viva la vida), el de Jarabe de Palo (Adelantando) i el de Menaix a Truà (Com el Vent).

Un cop gravada la càpsula, altre cop cap a la biblio, avui al taulell d’adults. Primer a col·locar els llibres de la secció de coneixements, i després a preparar els àudiovisuals que cal exposar l’1 d’octubre. Cal entrar els CD i els DVD al catàleg, posar-los el segell i etiquetes corresponents, i en el cas de la música pop i rock a la nostra biblioteca hi fem subdivisions que cal indicar als mateixos CD i al catàleg. Resulta que en la catalogació que ens ve feta des del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, tot allò considerat Pop i Rock hi va junt. A la pràctica vam veure que molts usuaris buscaben estils de música més concrets que estaven barrejats dins aquest concepte, i per això hi vam fer subdivisions. Ara tenim la música country, el punk, el rap, o l’ska, per posar alguns exemples, separats de la resta.

A més de preparar els àudivisuals, també ha tocat fer les feines pròpies del taulell de referència de la secció d’adults: fer callar als estudiants de les taules i cercar informació dels temes varis que necessitaven els usuaris. De fet, avui ha sigut un dia força tranquil! Potser el fet que plogués hi ha influit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!