Agafada al vol

Som les paraules que diem

15 de desembre de 2012
4 comentaris

Malaguanyada

Resulta una mica solemne escriure la primera entrada d’un blog personal. Tenia un cuquet que em rosegava de feia temps i avui he decidit fer el primer pas: començar.

M’interessa la matèria invisible de les paraules dites i entretenir-me a fer-les visibles mitjançant l’escriptura.

Malaguanyada -vocable amb cinc vocals idèntiques- és la primera paraula que vaig escriure en una llibreteta minúscula quan se’m va acudir la idea de fer un blog que parlés de paraules agafades al vol.

Dita per una adolescent gens avesada a les lectures i a la precisió lèxica, tenia una sonoritat i una potència especials. Aquesta és, doncs, una d’aquelles paraules que ens provoquen una certa sorpresa perquè ja no circulen al nostre voltant amb assiduïtat. De fet, em planyo per la raresa d’aquests mots tan útils i tan plens de sentit que anem abocant injustament al desús.

A més a més, si els analistes dels nostres mitjans se’n recordessin, la podrien fer servir a manta als seus escrits! Mireu, si no, els exemples que, amb el sentit concret de cosa no aprofitada, en dóna el diccionari de l’IEC: Malaguanyat el temps que hi hem esmerçat! Malaguanyada feina: no ens ha servit de res. Malaguanyats esforços.

Il·lustració d’Esther Mendez

Perdulaga
17.04.2020 | 7.54
Cabdells
27.10.2013 | 5.43
Mandongo
20.05.2013 | 4.50

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.