Tinc la paraula

... i ho aprofito per dir la meva.

És el mapa, estúpid! o com plasmar visualment la força del moviment independentista

Entendre què passa als llocs llunyans sempre és difícil. Ens falta el context, ens costa distingir entre el que són els detalls i el que són les grans tendències. El mateix passa amb Catalunya quan ens miren des de l’estranger. Per molt que el moviment independentista intenti explicar al món la situació, costa d’entendre. La llengua, la història, repressió, exili, parlament, partits, referèndum,… Des de fora, al final la resposta acaba sent la mateixa: “Però és tot i ser molt potent, el moviment independentista encara no és majoritari!”

Una manera senzilla de rebatre aquest argument seria aprofitar les properes tres eleccions, espanyoles, europees i locals, per a dibuixar un mapa clar de resultats electorals. Us imagineu els mapes de les eleccions espanyoles, europees i locals on a totes les províncies, comarques municipis, barris, etc. la llista més votada hagi estat una llista independentista? El debat s’acaba mostrant aquests mapes de resultats, demostrant que tant a comarques com a ciutat la gent ha votat independència. A les eleccions espanyoles, a les europees i als ajuntaments. Tothom ho entén. Per aconseguir-ho no calen gaires invents, aglutinant tots els vots independentistes en una sola llista n’hi ha prou. Fer una sola llista transversal permetria fer aquest mapa amb un missatge tant contundent a favor de la independència de Catalunya.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per tinclaparaula | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent