30 de maig de 2016
0 comentaris

Okupes. Des del 1984

Comentari a El món a Rac1:

El 7 de desembre del 1984 es va fer al carrer Torrent de l’Olla la primera okupació a Espanya. Des d’aleshores, a Gràcia hi ha hagut okupes indepes i okupes llibertaris. I, des de l’esclat de la crisi, okupes indignats. Un moviment pioner a denunciar els abusos immobiliaris, que ha tingut com a única resposta la sagrada llei del mercat que acosta Barcelona a Manhattan.

En 32 anys aquest ha estat el conflicte més greu a Gràcia. Abans un tal David Fernàndez feia de mediador des de l’Ateneu La Torna promovent la via del lloguer. El problema és que ara no hi ha mediador, que parlem de l’antic local d’un banc que ens ha costat 12.000 milions i s’hi farà negoci a preu de saldo i que la solució no la trobaran al carrer els que cremen i els Mossos, i menys amb les factures pendents dels casos Quintana i Benítez.

La solució potser passa per l’antiga comissaria ara okupada pel Casal Popular Tres Lliris. Però em temo que per sobre de la pau dels veïns hi ha passat convertir Gràcia en un laboratori de proves de la política catalana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!