30 de juny de 2015
0 comentaris

La Corte

Comentari a El món a Rac1:

Bartolomé Leonardo de Argensola. Capellà de l’emperadriu Maria d’Àustria, protegit del conde de Lemos. Membre de la cort de Castella en l’època del segle d’Or, el moment de màxima expansió de l’imperi. Quan el conde Duque de Olivares va dir allò de “Dios es español”… i els catalans estàvem en plena Guerra Civil.

A la calle Argensola hi ha La Tasca Suprema, restaurant castís de jaqueta blanca i corbata vermella, fundat el 1890 per Doroteo Yagüe, i que deu el nom a la proximitat del Tribunal Suprem. És allà on Don Mariano Rajoy Brey, registrador de la propietat, alt funcionari de l’Estat, hi dinava cocido potaje. I on ahir va portar a fer un menú Nicolas Sarkozy.

Oi que s’entén què és la Corte? Oi que s’entén què és el Estado? Oi que s’entén que elEstado recorri les estructures d’estat dels pesats dels catalans? Oi que s’entén per què Zapatero va passar del talante a Mister Magorium? Per què el PP ha imposat una visió d’Espanya que va acabar acomplexant l’últim federal, al crit de “ZP igual a ERC igual a ETA”.

S’ho creu tant, el PP, això de la “semilla del odio”, que com que ara a la dreta francesa es fan dir els republicans, li rebaixen al Petit Nicolàs el rang diplomàtic. Això sí, amb el desig que s’emportés un gran record de la gastronomia espanyola, encara que l’ensalada russa tingui un origen ídem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!