26 de maig de 2015
0 comentaris

Els indignats, al govern

Comentari a El món a Rac1:

Els indignats han acampat a Barcelona i a Madrid. Però no a les places del Sol i de Catalunya, sinó als ajuntaments. El missatge internacional és molt potent. La capital d’Espanya, a punt de ser governada pel moviment 15-M contra els abusos dels bancs i els polítics. I la capital de Catalunya, del Mediterrani, tindrà com a alcaldessa l’heroïna que ha defensat els qui havien de perdre la casa, mentre la resta deien que no hi podien fer res.

Colau i Carmena són només un avís del que pot venir. Els indignats de la plaça Sintagma ja governen Grècia amb Syriza. I Grècia no pagarà els 1.600 milions del rescat que vencen al juny. L’Europa tecnòcrata tremola pel risc de contagi. Vet aquí l’avís dels electors: les decisions tenen conseqüències; els electors, memòria, i els vots, més força del que ens pensem.

És veritat que massa vegades no passa res. Però aquesta vegada sí. Aquesta vegada s’ha castigat la socialització del patiment i la privatització dels beneficis. A Madrid, a Barcelona i a València. O s’han castigat els atacs a la llengua a les Illes. I el missatge és que s’ha de governar per als ciutadans. No en contra d’ells i en benefici propi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!