Mails per a Hipàtia

El bloc personal de Vicent Partal

El passat

Una trobada casual ahir em va tornar memòria del moment més difícil de VilaWeb. L’època del boom de les puntcom, on una colla de financers embogits intentava comprar tot el que es movia.
En el nostre cas l’intent més, diguem-ne, espectacular el protagonitzà Starmedia, una empresa americana que havia estat la que havia guanyat més diners a la seua eixida en borsa als Estats Units i que volia assaltar Europa.
Els detalls del cas els havia mig oblidat però ahir en vaig refrescar molts en trobar-me una persona que havia estat directiva important de Starmedia i que ara treballa bàsicament en un altre sector.
Em va contar anècdotes internes que encara avui em semblen difícils d’imaginar, com una conversa en el que l’amo de Starmedia va anunciar a Botín que igual li comprava el banc. I em va refrescar el nom del qui va intentar negociar la nostra compra, un americà de nom Salek Brodsky. Casualment l’altre dia em vaig comprar una peli premiada al Sundance Festival que explica el cas d’una empresa de la bombolla: com néix, com creix de forma embogida i es desfà. El film es diu StartUp.com i el protagonitza precisament l’empresa de Brodsky, una que va fundar després de deixar Starmedia quan l’imperi que havia creat aquesta ja es desfeia com el sucre. La miraré amb curiositat.

(Starmedia va comprar diverses coses arreu del món i va creixer de forma espectacular fins que no va donar per a més i va començar un procés de vendes i més vendes fins que es va vendre ella mateix. Avui el que queda de Starmedia, que ja no és res, ho ha comprat Wanadoo. El seu amo, el que amenaçava a Botín, està fora del negoci.)

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.