L'Altra Ràdio

La cultura audiovisual a l'abast de tothom

19 de juny de 2019
0 comentaris

Continguts de L’altra ràdio del dimecres 19 de juny, a les 22 hores, i el diumenge 23, a les 24 hores

El programa L’altra ràdio de Ràdio 4, dirigit i presentat per Cinto Niqui, el dimecres 19 de juny, a les 22 hores, i el diumenge 23, a les 24 hores, us ofereix un programa especial enregistrat a les noves instal·lacions del NanoSat Lab del Campus Nord (Pedralbes) de la Universitat Politècnica de Catalunya. Hi participen:

 
Jordi Puig-Suari, professor a la Universitat Politècnica de l’Estat de Califòrnia, fundador de l’empresa Tyvak i co-inventor de l’estàndard CubeSat, amb el professor Bob Twiggs de la Universitat d’Stanford.
 
Adriano Camps, investigador del Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions de la UPC.
 
Rafael Jordà, exalumne de la UPC, fundador i CEO de l’empresa del Regene Unit Open Cosmos.
 
José María Gómez, professor de la UB i coordinador de la quarta edició de la Barcelona TechnoWeek , organitzada per l’Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya.
 
Juan José Ramons, membre del Grup de Recerca en Ciències i Tecnologies de l’Espai i professor del Departament d’Enginyeria Electrònica de la UPC, que va participar en el disseny del satèl·lit de l’Agència Espacial Europea LISA Pathfinder.
 
Ignasi Corbella professor de Teoria del Senyal i Comunicacions de la UPC que ha treballat en el radiòmetre per síntesis d’obertura MIRAS de la missió per mesurar SMOS (“Humitat del sòl i la salinitat oceànica”) de l’Agència Europea de l’Espai.
 
Lluís del Molino, del Radio Club La Salle i col·laborador de L’altra ràdio.
 
En aquest Laboratori de Càrregues Útils i Petits Satèl·lits, inaugurat el passat 21 de novembre, és on es desenvolupen i munten els nanosatèl·its 3 Cat (pronunciats com a “CubeCat”).
 
El NanoSat Lab va ser impulsat l’any 2007 per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de Barcelona (ETSETB) de la UPC, amb el suport de l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC).
 
Dimecres, 19 de juny, a L’altra ràdio de Ràdio 4, a les 22:05 i el diumenge 23, a les 24 hores.
 
El podcast de L’altra ràdio es pot escoltar a http://www.rtve.es/alacarta/audios/laltra-radio/ i el programa a la carta també es pot escoltar a http://www.altraradio.cat

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!