L'Altra Ràdio

La cultura audiovisual a l'abast de tothom

20 de maig de 2019
0 comentaris

Continguts de L’altra ràdio del dimecres 22 de maig

L’altra ràdio de Ràdio 4, dirigit i presentat per Cinto Niqui, dedica una edició especial a la ràdio i els podcasts fets pels joves, el dimecres  22 de maig, a les 22:05.

Vicent Ortega, Pau Pérez i Anna Ferrer Albertí, guionistes i actors de Bercícid Sulfúric, comentaran el seu projecte de podcast de ràdioficció humorística que ha complert 5 anys i ja ha superat la 50ena d’episodis.

Ràdio Ràpia, l’emissora de l’escola Sant Domènec de la Ràpita de Santa Margarida i els Monjos, la ràdio escolar més veterana de Catalunya, creada l’any 1990, ha preparat un espai especial que repassa la seva activitat.

I s’ofereixen tres reportatges elaborats per 18 alumnes de 4t d’ESO de l’institut Quatre Cantons, enregistrats als estudis de RNE a Barcelona. Els temes són: addicció als videojocs, les sèries de televisió que marquen tendència i Instagram, eina de relació. Per segon any consecutiu s’estableix aquesta relació entre L’altra ràdio i aquest institut del Poble Nou de Barcelona.

L’institut Quatre Cantons és un centre públic d’educació secundària que va iniciar la seva activitat el curs 2011-2012. Durant el curs 2018-2019, el centre escolaritza 575 nois i noies des de 1r d’ESO a 2n de Batxillerat. A 3r i 4t d’ESO l’alumnat a part de les matèries instrumentals i de les optatives realitzen els Blocs Recerca i Creació (BRC) de 3r i 4t.

Aquests Blocs de Recerca, Creació i Servei són espais educatius dissenyats perquè l’alumnat estableixi un itinerari curricular personalitzat, centrat en les seves motivacions personals i interessos acadèmics i professionals. Des de diverses àrees temàtiques (Recerca científica, Aplicacions tecnològiques, Programació, Servei a les persones, Comunicació audiovisual, Creació artística, Creació literària, Expressió corporal…) es treballen continguts específics en un context d’investigació, creació i servei en relació a la comunitat.

És dins d’un d’aquests Blocs de Recerca, Creació i Servei, el dedicat a la Comunicació Audiovisual que està impartit pel professor Marc Magrinyà, en el qual el programa L’altra ràdio va encarregar els tres reportatges radiofònics.

L’edició de L’altra ràdio de Ràdio 4 de dicada als joves s’emetrà el dimecres, 22 de maig, a les 22:05 i el diumenge 26, a les 24 hores.

El podcast de L’altra ràdio es pot escoltar a  http://www.rtve.es/alacarta/audios/laltra-radio/ i el programa a la carta també es pot escoltar a http://www.altraradio.cat

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!