L'Altra Ràdio

La cultura audiovisual a l'abast de tothom

21 d'abril de 2019
0 comentaris

Dimecres 24 d’abril especial de L’altra ràdio dedicat al Museu de RTVE per celebrar els 60 anys de TVE a Catalunya

L’altra ràdio de Ràdio 4, dirigit i presentat per Cinto Niqui, emet el dimecres 24 d’abril, a les 22:05 hores, un programa especial dedicat al Museu de RTVE, que està ubicat al centre de producció de TVE a Catalunya, a Sant Cugat.

Compta amb més de 200 objectes, com la primera càmera del centre de producció de Miramar; una de les càmeres que es van fer servir als JJOO de Barcelona; guions originals del dramàtic Salomé; mapes del temps fetes a mà per Antoni Castejón; movioles, girafes, magnetoscopis, telecines, magnetòfons i altres estris televisius dels darrers 60 anys.

Nicolàs Albéndiz, realitzador del programa Saber y Ganar (1997), és el professional de TVE que ha posat en marxa les dues primeres fases del Museu de RTVE. La primera fase es va obrir a principis de l’any 2017 i la segona, des de l’estiu de 2018.

En un magatzem es guarda més material tècnic de TVE, moltes fotografies de TVE a Catalunya i una mostra representativa de l’equipament tècnic que RNE a Catalunya havia fet servir quan estava als estudis del Passeig de Gràcia número 1 de Barcelona. Encara més: hi ha dues unitats mòbils de TVE a Catalunya, de dues èpoques diferents, que també formen part del material que s’està catalogant, documentant i conservant.

Cal felicitar a la Corporació RTVE per aquesta iniciativa, que tan de bo creixi ben aviat, i demanar a altres institucins que siguin sensibles a iniciatves com aquesta. Catalunya es mereix tenir un Museu de l’Audiovisual, dins del qual hi hagi un Museu de la Ràdio, que combini l’arqueologia industrial amb la difusió de la cultura audiovisual i que tingui una clara voluntat de servei públic.

Aquest programa especial es repetirà el diumenge 28 d’abril, a les 24 hores.

El podcast de L’altra ràdio es pot escoltar a http://www.rtve.es/alacarta/audios/laltra-radio/ i el programa a la carta també es pot escoltar a http://www.altraradio.cat

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!