Commonmisery

Soledat Balaguer

21 de juliol de 2018
10 comentaris

Casado, Aznar i el Banc Sabadell

 

Personalment considero que José Maria Aznar és un dels elements més perillosos de la galàxia dels depredadors mundials.

La notícia del dia és, sens dubte, el triomf de Casado com a nou president del PP, i amb aquesta operació l’autèntic guanyador és Aznar, que ha jugat un doble joc fascinant. Mentre des de la Fundació FAES omplia d’elogis Albert Rivera, no ocultava el seu desig que fos Casado el successor de Mariano Rajoy, que ja no li era útil per als seus interessos i al qual va defenestrar parant-li tota mena de trampes amb la seva afilada i verinosa llengua, una mena d’Oracle de Delfos de l’extrema dreta espanyola. La lluita fratricida que s’albira entre Casado i Rivera només té un guanyador possible: Aznar, passi el que passi finalment entre el PP i Cs.

Però la notícia del dia en  va fer passar desapercebuda una altra de molt més important per als interessos dels malaurats súbdits del Reino de España. En un racó de les pàgines d’economia dels mitjans s’anunciava que el Banc Sabadell havia venut a una filial de Cerberus Capital Management tots els seus immobles, per valor de gairebé 10.000 milions d’euros. Una cosa semblant va passar fa uns mesos amb els actius immobiliaris del BBVA  (l’afer, llavors, va ser d’uns 5.000 milions). Oficialment, Cerberus és un fons nord-americà que correspon, ras i curt, al que es coneix com a “fons voltor”. Sí, aquests que compren edificis sencers i després fan la vida impossible als veïns perquè se’n vagin, per donar una explicació intel·ligible als que no entenem ni un borrall d’altes finances.  El president de Cerberus és John Snow, antic secretari del tresor, i el president de Cerberus Global Investments és Dan Qayle, antic vicepresident, tots dos, del govern de George Bush. Sí, aquell president que, segons li va dir a Aznar i el mateix Aznar va explicar en un vídeo que segur que es pot recuperar –maldita hemeroteca- “si Espanya entrava a la guerra de l’Irak tindria sens dubte grans beneficis”. Així, tal qual.

I llavors resulta que, uns pocs anys després, el 2008 concretament, Cerberus va aterrar a Espanya, va crear una filial de la seva filial holandesa Promontoria Plataforma, i va nomenar conseller a José Maria Aznar Botella. El hijísimo, sí. Per si voleu saber més detalls, només cal que cliqueu en l’entrada corresponent de la Viquipedia. O que consulteu un apunt al meu bloc que vaig publicar fa ja tres anys i que explica a bastament tots els negocis d’aquesta família que, com que reza unida, permanece unida, que deien en els temps del nacional-catolicisme.

Dit d’una altra manera: ens tenen distrets amb el nou president del PP, però la notícia real és que la nave va, viento en popa a toda vela, per a la família Aznar, amb l’ajuda sempre desinteressada de la banca més nostrada, com no podia ser d’altra manera.

 

Si us venen basques, feu-me el favor de passar-vos a la banca ètica. Una de les maneres més efectives d’aconseguir la república justa, honesta i radicalment democràtica que la bona gent d’aquest país volem.

  1. Soledat Balaguer, enhorabona per l’article i per la continuitat de la teva valentia.Si valentia amb pocs practicants al mèdia catalans. Sobre la Caixa i gent de la Caixa, ningu gosa escriure res, tot i que siguin una colla/secta d’okupes vells, molt vells, que segueixen xuclant prebendes tot i que la majoria passi dels 75 anys. Poses un psocialita a sou (l’ex-notari, jubilar, sicari del PSc-Psoe al Periodico i després ja fa anys, a la Vanguardia, autor d’estatus del PSC-PSoe, jubilat per edat, segons les generoses normes, però no jubilat a la Caixa, perque les normes de la Generalitat (75 anys maxim per a consellers de Caixes),no les apliquen ja que diuen que no son caixes. I les vendes anys després de la seva nefasta politica crediticia (La Caixa, BBVA,Santander, Sabadell) que va forçar la bombolla inmobiliària no ha costat cap càrrec dirigent ni del consell a aquests bancs tant grans i tant malament gestionats. Com son dels principlas anunicants a diaris,revistes,radios i televisions (un malbaratament de recursos, molts de l’Obra Social) no son solament malbarataments, son prevaricacions i xantatges a medias i periodistes. El silenci public de les pràctiques dels mafiosos bancaris, tant dolents com son i ho han demostrat les xifres de la crisi que van causar, es basa en pràctiques mafioses continuades i els atracaments de les comissions creixents que el Banco de Espanya, fent el contrari de la seva finalitat, no solament no controla,atura ni fa baixar,sinò que i dona ple suport. A veure si surt mes gent professionals dels mèdia que ens ilustrin com fas tu, Soledat. Gracies,per tot.

  2. Aznar, la gran banca, l’Opus Dei i els reductes franquistes (judicial, militar, Ibex) són darrera de tota la regressió de drets fonamentals i de democràcia, i el retorn al neofeixisme (control de les masses, repressió, violència policial…), que està vivint tot Europa. Tots ells són també, certament, els que han creat i promocionat Ciudadanos com a relleu del PP, un partit cansat de tant robar i estafar que s’ha de rejovenir amb nous talents embaucadors i amb ganes de renovades de robar.

    Ho explico en el meu llibre, relat ficció-realitat, La Crisi de les Crisis.

    https://www.amazon.es/CRISI-CRISIS-Jordi-Parera/dp/1977010806/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1531581642&sr=8-1&keywords=la+crisi+de+les+crisis+jordi+parera

  3. Bon article, bona feina…que arribi a la majoria dels ciutadans ja és una altra cosa. Amb el teu article, Sole, ens adonem que callats estan els “medis oficials”.

  4. Ès la primera vegada q et llegeixo Soledat però no l’última. Article summament aclaridor de com ens manipulen amb accions cridaneres, quan el q realment cal veure ès què i qui hi ha darrera de la cortina de fum. Moltes gràcies x donar llum a la foscor del q estem vivint.

  5. Per això estem intentant crear una nova cooperativa financera, perquè la última paraula la tinguin els associats, una banca on la qualitat de vida de les persones de la República sigui clarament la prioritat. Anem lents però amb moltes ganes a catalanasf.cat.

  6. El que va dir que Espanya obtindria “grans beneficis” de la Guerra d’Iraq, va ser Jeb Bush, germà gran de Georg Bush Jr. i candidat no reixit a ser Governador de l’Estat de Florida.Un altre “fino estilista”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!