BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

22 de juny de 2018
0 comentaris

Paluzie (ANC) crida el Poble Català a seguir el mandat de 1r d’octubre. Cal que completem el que hem començat !

 

“Elisenda Paluzie (ANC) ha cridat l’independentisme a seguir el seu “camí”, analitzant els errors comesos després del referèndum de l’1-O del 2017.

“Pensen que es pot maquillar una autonomia estàndard dient Constitució a l’Estatut” <que a hores d’ara ja només es mama el dit aquell que se’l vol mamar>.”

“Paluzie també s’ha oposat que l’ANC pugui sumar-se a un “front ampli antirepressiu” com el que proposa el president del Parlament, Roger Torrent, perquè no està disposada a entrar en “un tipus de negociació amb actors amb els quals no comparteix objectius polítics”.

“L’estratègia per aconseguir la independència és bastant obvi que no està clara ni definida”, ha reconegut la presidenta de l’ANC, que ha precisat que l’entitat ha de debatre encara si aposta per les llistes unitàries en les poblacions on “hi ha un risc de majoria unionista”

————————————-

L’ANC insta Torra  a no negociar amb Sánchez  res que no sigui un referèndum acordat.

Paluzie, actual Presidenta de l’ANC,  lamenta la falta d’una estratègia compartida entre els partits independentistes 

Avís de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, al president de la Generalitat, Quim Torra. En una entrevista al programa ‘El suplement’ de Catalunya Ràdio, Paluzie ha defensat que només es pot negociar amb Pedro Sánchez un referèndum pactat. En aquest sentit, ha considerat que seria una traïció negociar un nou Estatut com demanava el Cercle d’Economia.

La presidenta de l’ANC ha subratllat que només en el cas que el govern de Pedro Sánchez faci una proposta de referèndum pactat i tutelat internacionalment, l’entitat podria “escoltar” aquella oferta. Tanmateix, Paluzie ha subratllat també que no és l’entitat qui ha de demanar un referèndum perquè, ha dit, Catalunya ja va celebrar una consulta vàlida i vinculant l’1-O del 2017.

Per a la presidenta de l’ANC, “si realment hi hagués una oferta per aconseguir la independència pactada i un referèndum, la nostra obligació seria escoltar-la, perquè una independència acordada té molts menys costos de transició”.

Paluzie s’ha desmarcat del president de la Generalitat, Quim Torra, que va titllar de “valenta” la proposta del Cercle d’Economia d’elevar l’Estatut al rang de norma constitucional i sotmetre’l a votació en un referèndum, ja que, segons la seva opinió, els catalans han de deixar d’un costat “els maquillatges”.

“Pensen que es pot maquillar una autonomia estàndard dient Constitució a l’Estatut”, ha criticat la presidenta de l’ANC, que ha descartat que el govern espanyol estigui disposat a negociar qualsevol sortida per a Catalunya contrària a la “unitat d’Espanya” i ha cridat l’independentisme a seguir el seu “camí”, analitzant els errors comesos després del referèndum de l’1-O.

Elisenda Paluzie ha admès que actualment no hi ha una “estratègia compartida” entre els partits independentistes, “més enllà de posar-se d’acord per governar la Generalitat”, cosa que, segons la seva opinió, obeeix al fet que “tothom està fent els seus processos interns i ressituant-se per tornar a ascendir al cim”.

“L’estratègia per aconseguir la independència és bastant obvi que no està clara ni definida”, ha reconegut la presidenta de l’ANC, que ha precisat que l’entitat ha de debatre encara si aposta per les llistes unitàries en les poblacions on “hi ha un risc de majoria unionista”, encara que ja els han arribat peticions en aquest sentit des d’algunes de les seves assemblees locals. Tal com va avançar l’ARA, dins l’entitat hi ha opinions contradictòries.

Paluzie també s’ha oposat que l’ANC pugui sumar-se a un “front ampli antirepressiu” com el que proposa el president del Parlament, Roger Torrent, perquè no està disposada a entrar en “un tipus de negociació amb actors amb els quals no comparteix objectius polítics”.

“No té sentit que l’ANC hi sigui”, ha afirmat la líder de l’entitat independentista, que adverteix que aquest front “podria representar determinades renúncies”.

https://www.ara.cat/politica/ANC-Torra-que-qualsevol-referendum_0_2034996677.html#rlabs=2%20p$1

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!