BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

22 de juliol de 2017
0 comentaris

CATALUNYA ACCIÓ (COMUNICAT DE PREMSA)

Unim-nos per a Declarar la Independència al Parlament de Catalunya com a representant legítim del poble català

COMUNICAT  DE PREMSA

21 de juliol del 2017

http://www.catalunyaaccio.cat/

 

Oriol Junqueras proposa que el poble pagui les possibles multes als organitzadors del 9N però ignora de forma oprobiosa les dels que signen un manifest independentista

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha proposat la creació d’una caixa de resistència per pagar la possible reclamació de 5 milions d’euros per part del Tribunal de Cuentasespanyol cap als responsables polítics de l’organització del 9N (Mas, Rigau, Ortega i Homs).

Davant d’aquest atac sobtat de solidaritat del vicepresident, cal recordar que el 27 de juliol del 2015 el Comité Nacional Antiviolencia espanyol va proposar multar dotze entitats independentistes i el president de Catalunya Acció, Santiago Espot, per un valor total de 960.000 euros per haver impulsat i signat el “Manifest per la xiulada a l’himne espanyol i a Felip de Borbó” amb motiu de la final de copa del Camp Nou del 30 de maig del 2015. La relació d’afectats era aquesta:

Sobirania i Progrés (de la qual el vicepresident Junqueras sorprenentment en fou un dels fundadors),  CADCI, la Plataforma pel Dret a Decidir, la International Comission of European Citizens, Fundació President Macià, Ara o Mai! Catalunya diu Prou, el Casal per la Llibertat i la Independència de Catalunya, la Societat Catalana de Lliure Opinió, el Moviment de Cultura Popular “El Sotrac” i Units per Declarar la Independència de Catalunya (UPDIC): 70.000€ cadascun. Catalunya Acció: 100.000 €. Santiago Espot: 90.000 €

No cal dir que unes  sancions d’aquesta magnitud  arruïnarien la majoria d’economies familiars de Catalunya. Però després d’aquests fets cap, absolutament cap dels partits polítics anomenats independentistes amb representació en el Parlament de Catalunya (ERC, PDECAT o la CUP) va mostrar el més mínim interès per la sort d’aquestes entitats i d’en Santiago Espot en referència a les sancions proposades per Espanya.  Ni un missatge, ni una trucada, ni un sol gest de suport.

Ara, en canvi, en un exercici de cinisme polític com pocs hem vist en els darrers anys, Junqueras corre a protegir els seus companys de professió, no fos cas que ell es trobés en la mateixa situació d’aqui poc i sempre podrà reclamar una reciprocitat. Són els codis que utilitza la partitocràcia catalana per perpetuar-se.  Conformen un selecte club on només s’ajuden entre ells.

Amb tot, aquest rosari de multes, sancions, judicis i inhabilitacions que viu la política catalana podria haver-se evitat si els diputats independentistes haguessin complert el mandat democràtic que el poble els va donar a les eleccions del 27S del 2015. La seva majoria absoluta parlamentària (72 diputats) feia possible una declaració d’independència legítima i democràtica al Parlament de Catalunya d’acord amb el Dret Internacional, tal com havien promès en el seu full de ruta als electors i tal com recomanaven experts internacionals de diversos àmbits. Ens haguéssim estalviat aquest espectacle grotesc i humiliant de demanar que els catalans paguem les multes espanyoles dels qui durant anys i panys han estat visquent plàcidament de la rifeta autonòmica i ara es neguen a portar a terme el que els catalans van votar per majoria absoluta: la proclamació de la independència de Catalunya.

 

Catalunya Acció: “El català única llengua oficial en el proper Estat Català independent, com a llengua pròpia i nacional que és dels catalans”

Aportacions econòmiques: http://catalunyaaccio.cat/aportacio.html

Membre/simpatitzant: http://catalunyaaccio.cat/membre.html

Facebook: https://www.facebook.com/cataccio

Web: http://www.catalunyaaccio.cat/

Youtube: http://www.youtube.com/user/catalunyaaccio

Twitter: http://twitter.com/catalunyaaccio

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!