BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

2 d'agost de 2016
0 comentaris

Ara mateix una DUI és guanya (68 diputats) i la RUI es perd per falta de participació (Els del “no” no hi participaran)

HAIA_FOTDIP _  27S

El factor incertesa és viu en tots dos casos, però ara mateix una DUI és guanya (68 diputats) i la RUI es perd per falta de participació (Els del “no” no hi participaran).

La DUI es pot fer demà mateix només cal posar d’acord els partidaris del Sí a la Independència i partidaris de l’Estat Independent en forma de República: Puigdemont, Junqueras i la CUP, amb 72 diputats al darrere, quatre més dels 68 diputats imprescindibles que conformen majoria.

La RUI està envoltada d’incerteses, dificultats i prohibicions, la manca de censos, l’edat dels votants, els perills de tupinada com la flagrant del vot exterior del 27S, etc, observadors internacionals, tants per cent exigits de participació i de marge percentual exigible injustament al cantó del “Sí”. En resum, Multitud de dificultats insalvables.

La DUI és un procediment que ja s’ha practicat A Kossovo, no necessita de cap aprovació de l’estat que es vol abandonar i ha estat un procediment per assolir la Independència que ja compte amb el vist i plau de la Jurisprudència Internacional, i en el cas català amb el vist i plau de departaments de primer nivell en política internacional dels EEUU com els que s’han manifestat darrerament en  “La Cambra de Representants dels Estats Units quan va debatre ahir tres informes sobre l’autodeterminació al món, en una sessió convocada sota el títol ‘La política dels Estats Units cap als moviments d’autodeterminació nacional‘. https://foreignaffairs.house.gov/hearing/subcommittee-hearing-u-s-policy-toward-national-self-determination-movements/

Tant la DUI com la RUI necessitaran igualment un cop fetes la fermesa absoluta i ple convenciment dels catalans independentistes i dels seus capdavanters.

Preparem-nos doncs per aquesta fermesa i no ens refiem de les múltiples incògnites i dificultats reals que suposa convocar i guanyar una RUI d’incerta participació dels qui volen Catalunya sotmesa a Espanya.

Els Referèndums en països de nivell de vida bo i exempts de confrontacions bèl·liques recents es perden, es perden al Quebec, es perden a Escòcia i també hi ha molt risc de que per una causa o altra es perdin a Catalunya o no tinguin prou validesa al no poder assolir el nivell de participació que pugui exigir la comunitat internacional o que ens puguem autoexigir nosaltres mateixos tan acostumats a autoflagel·lar-nos en tots sentits.

Ara és l’hora de la DUI. No ho dubteu, siguem guanyadors, no pas perdedors!

Salvador Molins Escudé, Conseller de Catalunya Acció, partidari de la DUI, soci de l’ANC, soci de l’ÒMNIUM, simpatitzant del partit polític UPDIC -Unim-nos per a Declarar la Independència Catalana- de Jordi Fornas, ex batlle de Gallifa.

11 S  DUI   2016

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!