BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

31 de maig de 2016
0 comentaris

Sr. Romeva, el mandat és la Independència! No estafeu als catalans, ni vos, ni Puigdemont, ni Junqueras!

1743630_599143356900484_4940143862166674914_n

0 -

Els objectius de la CUP: Garantir l’impuls de la DUI  i tenen per objectiu el procés constituent participatiu i vinculant.

VILAWEB-PAÍS

L’assemblea de la CUP aprova de ‘deslliurar-se’ de l’acord d’estabilitat amb Junts pel Sí

El secretariat no vol parlar de trencament,

però es queixa que ‘no es desplega la declaració del 9-N’

L’esmena, que s’inclou ara a la ponència política de la CUP, defensa també que JxSí entén la declaració i l’annex del 9-N com ‘una concessió emmarcada en l’estratègia de cedir en aquest apartat en canvi de mantenir Mas de president’.  L’estabilitat parlamentària, afegeixen, requereix allò que ‘permeti avançar en el procés de ruptura democràtica amb l’estat espanyol’ i, ‘a la pràctica’, creuen que l’acord s’ha convertit en ‘una presó que encotilla el projecte rupturista i anticapitalista de la CUP’. I rebla: ‘A la pràctica la CUP es presenta com a soci d’un govern que no materialitza passes irreversibles cap a la ruptura i que duu a terme les polítiques pròpies del projecte social-liberal i privatitzador de Junts pel Sí.’L’assemblea nacional de la CUP, reunida a Esparreguera, ha aprovat una esmena a la ponència política de la formació. L’havia presentat l’assemblea local de Sant Pere de Riudebitlles i, entre més coses, demanava de ‘deslliurar-se’ de l’acord d’estabilitat parlamentària amb Junts pel Sí. S’ha aprovat amb 251 vots a favor, 184 en contra i 12 abstencions. Però Xevi Generó, del secretariat de la CUP, ha volgut puntualitzar què implicava l’esmena aprovada. I aquesta puntualització ha estat reiterada per la CUP en un comunicat enviat a l’horabaixa, en què deixava deia: ‘No hi ha cap ruptura de la legislatura.’‘L’esmena aprovada  aquest matí a l’assemblea nacional referma la feina feta pel grup parlamentari. No és cap ruptura de la legislatura, sinó que es tracta d’empènyer cap a la independència, el procés constituent i el pla de xoc, és a dir, el desplegament del 9-N’, ha dit Generó.

Els objectius de la CUP

L’esmena afegeix també uns objectius irrenunciables: el fet de ‘portar l’autonomia al límit’ amb un referèndum unilateral el gener del 2017, a tot estirar, i defugir una nova convocatòria electoral que impliqui ‘nous passos que dilatin el procés’. Aquesta referència ha estat explicada per la CUP en el comunicat enviat a la tarda: ‘És la necessitat de garantir el desenvolupament de la declaració del 9-N i l’impuls de la declaració unilateral d’independència abans del final de la legislatura i de les eleccions constituents, i la celebració d’un referèndum unilateral d’independència.’

Un altre dels objectius de la CUP és desplegar cinc mesures de l’annex de la declaració en un termini màxim de tres mesos, i la resta en sis mesos. No volen renunciar a reivindicacions populars ‘en nom de l’estabilitat parlamentària i de la gestió autonòmica’ i treballaran per interpel·lar les forces d’esquerra i del sobiranisme per avançar cap a la república catalana. Un cop més, parlen de la desobediència com a clau de volta política i institucional –’retirar el suport a aquelles iniciatives que no apostin clarament per exercir la sobirania i no acatar les resolucions del Tribunal Constitucional’

, i impulsar estructures de construcció nacional per als Països Catalans.

‘No diem pas res que sigui nou’, ha insistit Generó. Per això ha insistit que el paper de la CUP al parlament no canviaria, perquè són coherents amb les seves tesis.

‘Volem deixar clar que o es materialitza la ruptura amb passos ferms o no estarem lligats de peus i mans a una estabilitat que no impliqui avançar en aquest camí’, ha acabat dient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!