BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

21 de gener de 2016
0 comentaris

La DUI catalana, porta de la Independència, només depèn de la voluntat política de 68 diputats. On és aquesta voluntat? On és el compromís?

ara Hora DUI

Contra el tòpic i la falsedat de que no es pot fer la DUI perquè el 27S del 2015 el Poble català del Principat de Catalunya va perdre el Plebiscit.

Les eleccions del 27S es van guanyar, la DUI és possible perquè només depèn de la voluntat política de la majoria de diputats i del compliment del compromís que Junts i Cup van contreure amb els catalans.

On és aquesta voluntat? Perquè Junts i Cup s’han saltat el compromís a la torera? El Poble català no vol ni “toros”, ni enganys, ni renúncies! I menys encara “toreros”!

La DUI es fonamenta en una voluntat política i per tant és garantida per una majoria de diputats, en el cas català  68 diputats. En la legislatura actual les forces independentistes tenen encara 4 diputats més dels absolutament necessaris. Fer la DUI, si Junts i Cup volguessin, seria possible.

La DUI, avui dia, gràcies  al cas de Kosovo i per jurisprudència del Tribunal de la Haia, “no és contrària al Dret Internacional actual” per tant és legal internacionalment parlant.

Els Referèndums es basen en la majoria de vots a favor d’una de les opcions, normalment Sí o No. En cas de que la Comunitat internacional demanés un Referèndum de ratificació d’una possible DUI catalana es basaria naturalment en la majoria de vots i podria ser que es demanés una participació d’un 55% de la població amb dret a vot. Podria ser que un cop feta una DUI no és demanés cap Referèndum de ratificació i no passaria res, aquella DUI no contraderia la legislació internacional actual.

Les eleccions del proppassat 27S eren eleccions al Parlament Català i segons la legislació actual es basaven en votar diputats i projectes (programes) que curiosament tan el de Junts com el de la Cup es comprometien en fer la DUI, no és això el programa: un compromís? Aquestes eleccions també tenien un sentit plebiscitari de fons però de cap manera eren un referèndum amb una pregunta i dues opcions, no comptaven vots sinó diputats.

El vot exterior va ser una tupinada de facto vergonyant, i ni Junts ni Cup van respondre davant d’aquest atac a la democràcia i als nostres drets inalienables com a persones i com a nació, no hi van respondre amb la força i coordinació que ho haurien d’haver fet.

Fet i debatut les eleccions no es van perdre sinó que es van guanyar per majoria absoluta de diputats. Dir que s’havia perdut el Plebiscit és una ruqueria mal intencionada o de curts de gambals de l’alçada d’un campanar. Les eleccions no eren un Plebiscit sinó unes eleccions que significaven el mandat majoritari de portar Catalunya a la plena Independència.

Al final de tot només resta la voluntat de 72 diputats fidels al nostre Poble, voluntat d’assolir la Independència de Catalunya, on és aquesta voluntat? on s’ha amagat? on és el compromís de fer la DUI? on s’ha perdut aquest compromís?

És molt llastimós que una vegada més el país ens falli per dalt -la nostra classe política- o el que és el mateix, els representants polítics escollits, les seves organitzacions i primer de tot els seus capdavanters. Tots els demés si no ho denunciem i actuem en conseqüència també en som responsables.

Les eleccions del 27S es van guanyar, la DUI és possible perquè només depén de la voluntat política de la majoria de diputats i del compliment del compromís que Junts i Cup van contreure amb els catalans.

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, soci de l’ANC, soci de l’ÒMNIUM, Compromés amb la DUI, simpatitzant de l’UPDIC -Units per a Declarar la Independència dels catalans- de Jordi Fornas es batlle de Gallifa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!