BLOG DEL BIC (CLR*CDR) 2002

VISQUEM LA INDEPENDÈNCIA: Per assolir-la sols ens calen tres coses: L'Anhel, una estelada i el "PROU" definitiu. CLR*CDR/BIC: Reafirmar el 1r d'octubre, completar la DUI, assegurar el català.

18 d'abril de 2015
0 comentaris

Comparant els fulls de ruta (Ramon Munné)

DUI_VOL

Consideració prèvia: en pocs anys hem passat de no tenir cap full de ruta cap a la independència a tenir-ne tants com partits o entitats sobiranistes. Si cadascú té el “seu” full de ruta, vol dir que Catalunya continua sense tenir full de ruta cap a la independència.
He fet una comparativa dels següent fulls de ruta: ANC, preacord (CDC,RCat,ERC,ANC,AMI,OC), Solidaritat (SI), CATN (informe 10, marc de no col·laboració) i les CUP. És un exercici que recomano per saber de què es parla i per evitar discussions innecessàries.

Resumiré aquí les principals conclusions de la comparació:

1- La candidatura única o unitària (estrictament parlant) no s’entreveu com un tema imprescindible en les properes eleccions del 27S. Hi ha fórmules mixtes vàlides

2- Mentre que l’ANC i el preacord proposen fer una DUI després de fer una Constitució Catalana, el CATN, SI i CUP proposen el contrari, fer primer la DUI i després elaborar la nova Constitució

3- A més, el preacord i en gran mesura l’ANC, lliguen el referèndum per la nova Constitució a la proclamació de la independència, mentre que els altres separen clarament una cosa de l’altra

4- El CATN recomana fer dues eleccions: unes de plebiscitàries que donin lloc a la proclamació de la independència (DUI) i unes de constituents (amb un Parlament nou escollit per aquesta feina) que donin lloc a l’elaboració de la nova Constitució (cosa que facilitaria l’eterna discussió entre l’eix nacional i l’eix social)

Com a conclusió, en primer lloc constato que en tres dels aspectes bàsics que remarco el preacord és diferent del que proposa el CATN. És a dir, que els partits al govern han creat el CATN, li han encarregat els informes i no els han fet cap cas, sembla com si ni se’ls haguessin llegit. Qui no accepta el que diu el CATN? I per què?

Per tant, i goso parlar en nom del país, demano que es posin d’acord i que Catalunya tinguem UN SOL FULL DE RUTA, i que el complim! Gràcies!

Ramon Munné

(Extret d’e-notícies)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!