Saül Gordillo www.saul.cat

Bloc sense fulls

23 de gener de 2008
8 comentaris

Facebook està de moda entre els internautes catalans

Facebook ha triomfat durant el 2007. Segons recull Marc Roca en aquest apunt, alguns han considerat 2007 l’any del Facebook de la mateixa manera que el 2006 va ser per al YouTube. Aquestes coses són relatives, però la veritat és que durant el 2007 molta gent s’hi ha abocat i el concepte de xarxa social s’ha visibilitzat d’una manera clara gràcies al Facebook. Si no hi enteneu gaire i voleu aprofundir-hi, paga la pena llegir aquest apunt d’un grup d’estudiants d’ESO d’Elx. Conté referències interessants i aporta una visió molt planera. Jo, si em permeteu, discrepo que el 2007 hagi estat l’any del Facebook, almenys a la Internet catalana. Crec que el boom entre els internautes catalans es produeix aquest 2008.

Després d’haver robat algunes hores de son navegant-hi, m’ha fet la impressió que s’està popularitzant tot just ara. Hi començo a trobar amics, coneguts i saludats molt fàcilment, la qual cosa indica que arrenca bé. I les causes i grups proliferen molt. En clau política, hi ha un bon grapat de causes sobiranistes, en defensa de la llengua pròpia, reclamant un "catalan network", un que es diu Catalunya i aplega 900 membres, un que és I am… catalan!, el de Catalan Countries, un que aplega els catalans al Facebook (1.300 membres), etcètera. Facebook pot ser una bona eina per internacionalitzar el sobiranisme. Els partits catalans ho han detectat —els espanyols fa dies que hi fan campanya per la proximitat electoral— i comencen a posar-hi un peu. He trobat un grup d’Esquerra Republicana de Catalunya (49 membres), el del Partit dels Socialistes de Catalunya (34), un altre de la Joventut Socialita de Catalunya (24) i també un novíssim compte de Convergència i Unió (10 amics). Potser me’n deixo algun. Més enllà de la política i la identitat catalana, hi ha una infinitat de grups i causes. Tot un món, en què jo també hi sóc.

(Andorra deu tenir la proporció més alta d’usuaris de Facebook per número d’habitants del món, ja que molts catalans trien aquest país per evitar posar Spain, atès que Catalonia no hi surt en el llistat de països. La majoria, però, opten per no adscriure’s a cap "network".)

  1. Estic d’acord en que l’any del facebok serà aquest 2008 que tot just comencem … a veure si entre tots podem aconseguir una network catalana … a imatge del .CAT ??…

  2. Saül, a Vilassar de Mar estan fent una forta aposta per les noves tecnologies. Respecte a Facebook, val a dir que utilitzen des de fa mesos un canal específic des d’on interactuen amb els vilatans. És la primera experiència a casa nostra en aquest sentit.

    Penso que és remarcable el fet que el pas hagi surtit des d’un ajuntament, oi?

  3. però durant el 2007 ni tant sols n’havia sentit a parlar, i ara ja he rebut dues invitacions per apuntar-m’hi. De moment ja hi sóc i tinc dos amics. A veure si se n’apunten més.

  4. Gràcies per enllaçar-nos, però el mèrit no és nostre, vam prendre
    l’apunt (retallar-enganxar) del bloc d’en Marcus, el vam trobar molt
    interessant i és a ell a qui has de citar.
    Salutacions des del Sud

  5. Segons contaven l’altre dia al Ciberpaís, és possible que hi hagi la interfície en català properament. La particularitat està en el fet que seran els propis usuaris qui faran la traducció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!