Al darrera la nevera

Bloc de Roger Palà

20 de desembre de 2006
Sense categoria
5 comentaris

Les novetats musicals del 2007

Per aquestes dates tota la premsa musical va bastant de cul mirant de lligar les novetats que depara l’any que és apunt de començar. Enderrock no n’és l’excepció, de manera que entre tots els soferts redactors de la casa ja anem fent el llistat de futurs llençaments. Hi ha qui parla de crisi però la veritat és que darrerament la cosa està molt mogudeta. Aquí us avanço tres idees de les novetats catalanes de 2007 que crec que picaran fort.
1) Rap en català. Fins ara només hi ha hagut intents aïllats o bé poc afortunats. Però aquest gener arriba el primer disc d’una formació que donarà molt de parlar: At Versaris. L’editarà Propaganda pel Fet!. Un trio format per dos MCs ?La Pupil·la de Sabadell i Rodrigo de Sants- que ja s’han fet un tip de fer bolos gairebé clandestins -o alguns clandestins directament- arreu del país. Rodrigo, a més, és membre de Pirat’s Sound Sistema, que també treurà disc a la primavera.

2) El nou pop pica fort. Els indies tenen teca assegurada perquè per la primavera s’anuncien nous discos de Sanjosex, Mazoni, Guillamino, Erm, Le Petit Ramon i Sanpedro, entre d’altres. Especialment apetitós el segon disc d’aquesta banda barcelonina, que durà per títol L’atracció monumental. El seu primer disc, La porta estreta, és una de les bones notícies més injustament tractades pel públic -i part de la crítica- dels darrers anys. A veure què passa ara.

3) Tornen els clàssics: Adrià Puntí. Ja fa temps que circula el rumor, però ara sembla que va de debó. Adrià Puntí treu disc aquest 2007. Ho ha anunciat la seva discogràfica de sempre, Picap. I sembla que darrerament l’artista ha demostrat que s’ha establert en una certa normalitat després d’uns quants anys d’excessos. Toquem fusta!

  1. Endevant amb el rap en català, no és que disfruti el mínim amb aquesta música, però seria una bona senyal que el món de la música en català està sa (cosa que no crec, per cert).

    Puntí és un dels genis, a l’alçada de Sisa o Riba, i si hagués nascut a NY i cantés en anglès ara ja seria un clàssic internacional.

    Pel que fa al pop independent, a l’Enderrock aneu molt tard, fa temps que es veu a peu de carrer que el indy està de moda (contradicció en termes, tot sigui dit).

  2. Bones. Primer de tot felicitar-te per aquesta iniciativa. D’altra banda comentar-te que els grans kitsch segueixin fent coses. Ja sé que fa anys que la revista on treballes obvieu aquest gran grup (on el feu sortir en petits espais) en benefici dels grups de sempre… Crec que les grans discogràfiques i empreses de managment catalanes poden fer mal al panorama del nostre país.

    Au res més… aquí al Pla de l’Estany tenim un portal que crec que us pot interessar. http://www.sonoramusica.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!