Al darrera la nevera

Bloc de Roger Palà

2 de gener de 2014
Sense categoria
0 comentaris

2014: reinciem

Comença 2014 i com sempre que s’enceta un nou any ho fem carregats de nous propòsits. El primer de tots, reactivar una miqueta l’activitat d’aquest blog, que darrerament ha estat bastant intermitent. En els últims temps, ‘Al darrera la nevera’ tan sols ha servit de caixa de ressonància d’articles diversos que he anat publicant aquí i allà. A partir d’avui mirarem de donar-li una mica de vida pròpia, elaborant alguns continguts exclusius –en principi de caràcter musical, però ja veurem- de forma més o menys constant (creuem els dits). Una bona manera de reiniciar és explicar-vos la feina que estem fent amb la nova revista digital EDR, de la qual hem publicat quatre números. El darrer va sortir l’últim dia de 2013 i ha servit per donar a conéixer els guardonats amb els Premis Enderrock de la crítica: La Troba Kung-Fú (millor disc de l’any i millor disc de folk), Manel (millor artista de l’any), Els Pets (millor disc de pop-rock), El Petit de Cal Eril (millor disc de cançó d’autor), The Excitements (millor disc català en altres llengües) i Súper Gegant (millor grup revelació). [+]

La llista dels millors discos és una bona exclusa per passejar-vos pel nou EDR, una revista digital de format setmanal (es publica els dimarts) amb continguts exclusius made in Enderrock, des d’entrevistes a ressenyes de discos i videoclips, passant per una completa agenda musical. La cosa la dirigeix l’Elisenda Soriguera i el cert és que tot i ser un format nou i bastant inèdit està funcionant força. D’aquesta manera, l’univers Enderrock queda distribuït en tres fases diferents: Enderrock.cat amb l’actualitat més rampant i les últimes hores, EDR com a format digital gratuït amb algunes entrevistes, novetats i llançaments, i Enderrock paper com a producte premium, on seguim posant tota la carn a la graella. En el número de gener, que té més de cent pàgines, hi podreu trobar un llistat dels 50 discos de l’any que completarà la selecció de la crítica que ja hem fet pública, a més de diverses entrevistes i reportatges en profunditat –destaca la conversa amb Pascal Comelade i Pau Riba pel seu magnífic nou disc conjunt, Mosques de colors– i els suplements amb tota la informació dels festivals Tradicionàrius i BarnaSants.  
Pel que fa a l’aportació d’un servidor al darrer EDR, aquí us deixo un enllaç amb l’entrevista a Lluís Gavaldà arran del guardó de L’àrea petita com a millor disc de pop-rock segons la crítica. I un vídeo de dos minuts en què explico les virtuts d’aquesta nova obra d’Els Pets.  

Els Pets – Premis Enderrock 2014 de la crítica from enderrocktv on Vimeo.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!