ROCKVIU

Fotos i cròniques del món del rock, per Xavier Mercadé (Totes les imatges són © Xavier Mercadé / rockviu@yahoo.es)

Conjurant la crisi

ESTOPA, Palau Sant Jordi (Barcelona), 25 de febrer de 2012

Crònica publicada a El Punt Avui el dia 26 de febrer de 2012

Estopa conjura la crisi

El duet de Cornellà manté un nivell d’èxit envejable en el seu setè concert al Palau Sant Jordi davant de 17.000 espectadors per presentar les cançons de ‘2.0′

El duet de Cornellà s’ha sabut lliurar de la malastrugança que suposa celebrar 13 anys en actiu i han torejat la crisi esgotant les entrades del setè Palau Sant Jordi de la seva història, tot un rècord que cap altra banda o artista ha assolit en aquest espai. “La primera vegada al·lucines, però la setena només podem preguntar-nos: «Perquè?»”, confessava David Muñoz unes hores abans del concert. Ho han aconseguit amb un disc, 2.0, en què no varien gaire el seu discurs basat en rumba bastarda, ritmes mestissos i una mica de rock and roll de carrer. Una fórmula que va tornar a funcionar perfectament, un discurs que arriba a un públic heterogeni com el que es va acostar fins a la muntanya de Montjuïc.

Valents davant d’aquesta resposta del públic, els germans David i José Muñoz van teixir un repertori en què hi havia la totalitat del nou disc amanit amb els seus grans èxits de toda la vida. Cançons, algunes, que ja formen part de la cultura popular i de la memòria d’una generació. Cançons dels seus set discos editats en un llarg concert que va durar prop de dues hores i mitja i que va deixar més que satisfets tots els seus seguidors. Tot i el retard de vint minuts a començar, l’inici va ser trepidant, amb Mañanitas, Vino tinto i Me quedaré (que es van poder veure per tot arreu mitjançant Twitter), que va seguir amb una declaració sincera: “Aquest 2012 tan fotut, us agraïm que hàgiu destinat part dels vostres ingressos a venir a veure’ns. Moltes gràcies.” Ya no me acuerdo, cantada per David Muñoz, va ser un dels pocs moments de treva en la primera part del concert. Estopa es va trobar davant seu una veritable piscina de braços alçats des de la primera cançó, i el públic va cantar amb tota l’ànima les noves cançons (La primavera i Estación del olvido van ser les més ovacionades) i encara amb més passió cançons com ara Partiendo la pana, Hemicraneal, Me falta el aliento, Pastillas de freno, Fuente de energía i Cacho a cacho, mentre que èxits de la primera època com ara Tu calorro, La raja de tu falda i El del medio de Los Chichos van sonar seguides en una “desconstrucció acústica” (tal com la van definir) en la meitat del concert.

El públic es continua veient reflectit en aquests dos superherois de barri que, per pujar a l’escenari, no necessiten més vestuari que uns texans, unes vambes, una samarreta i un bon grapat de cançons amb les quals identificar-se com ara Me quedaré i Como Camarón, que van cloure un nou èxit multitudinari per a aquest duet.

El set-list d’Estopa


//

Publicat dins de Concerts | Deixa un comentari

Bodes i funerals

GORAN BREGOVIC, Palau de la Música (Barcelona), 24 de febrer de 2012

El set list de Goran Bregovic
//

PLAY LIST FOR BIG BAND CONCERT OF

“ALKOHOL”

All compositions by Goran BREGOVIC

(there are no arrangements, these are original compositions performed as composed).

 

1.    Lullaby    (“La Reine Margot”)

2.    Balkan    (“Alkohol” – Champagne for Gypsies)

3.    La Nuit de Saint Bartholomé    (“La Reine Margot”)

4.    Dreams    (“Arizona Dream”)

5.    Natura    not recorded

6.    So nevo si    (“Tales & Songs from Weddings …”)

7.    Presidente    (Alkohol” – Champagne for Gypsies)

8.     Bijav      (“Karmen de Goran Bregovic Avec Une Fin Heureuse”)

9.    Aven Ivenda    (“Tales & Songs from Weddings …”)

10. Maki, Maki    (“Tales & Songs from Weddings …”)

11. Le Matin    (“La Reine Margot”)

12. Kvariigro!    (“Alkohol” – Champagne for Gypsies)

13. Ausencia    (“Underground”)

14.  On the back-seat of my car    (“Alkohol”)

15. Ciribiribela    (Alkohol” – Champagne for Gypsies)

16.  Gas Gas Gas      (“Karmen De Goran Bregovic Avec Une Fin Heureuse”)

17.  Ya-ya, ringe ringe raya    (« Underground »)

18. Truckdrivers’ song    (Alkohol” – Sljivovica)

19.  Death      (“Arizona Dream”)

20. Ederlezi    (“Time of the Gypsies”)

21.  Mesecina    (“Underground”)

22.  In the Death-Car    (“Arizona Dream”)

 

bis

23. Opa-cupa    (“Alkohol” – Champagne for Gypsies)

24. traditionnal bulgarian song

25. Caje Sukarije    not recorded

26. Bela Ciao    (Alkohol” – Champagne for Gypsies)

27. Yeremia    (“Alkohol” – Sljivovica)

28.  Kalasnikov    (“Underground”)

29.  Le Nombril du Monde    (“Underground”)

Publicat dins de Concerts | Deixa un comentari

Pretèrit imperfet

SIMPLE MINDS, sala Razzmatazz (Barcelona), 16 de febrer de 2012

Crònica publicada al diari El Punt Avui el dia 18 de febrer de 2012

Pretèrit imperfet

Quan un grup com Simple Minds arriba a una certa edat, el més lògic acostuma a ser tirar pel dret i oferir una bona ració de nostàlgia ben amanida amb un grapat de cançons noves conjunturals. Però el grup de Glasgow ha volgut aixecar-se d’aquest sofà acomodatiu i treure la pols dels cinc primers discos que van facturar, en plena incontinència creativa, entre els anys 1979 i 1982. Aquests Simple Minds van redactar a la sala Razzmatazz unes regles del joc per a un concert en el qual alguns dels seus èxits més populars –Waterfront, Don’t you (forget about me) i Alive & Kicking– tenien vetada l’entrada.

La sala va tenir un aforament acceptable, sense estretors ni empentes, amb un públic madur i coneixedor del guió que va llançar-se a l’aventura de la nostàlgia. Un viatge que va durar dues hores i mitja excessives, dividides en dos blocs de deu cançons i una propina de cinc més. La vetllada va acabar resultant carregosa a causa que el repertori estava basat en temes sense tornades, llargs i amb alguns desenvolupaments que només eren trencadors als anys vuitanta, quan algunes de les cançons (Pleasantly disturbed o Changeling, plenes de sons claustrofòbics) no mereixien despertar-se del somni de l’oblit. En canvi, quan Jim Kerr –juganer, en bona forma i sense la panxeta que lluïa en gires anteriors– i Charlie Burchill van conjurar hits com ara The american, Room, This fear of Gods, Love song, Promised you a miracle i Someone somewhere in summertime, van demostrar per què van aconseguir dominar els grans estadis durant la segona meitat dels vuitanta, quan U2 encara no els havia destronat.

Simple Minds
Razzmatazz, 16 de febrer


SIMPLE MINDS, Velòdrom d’Horta (Barcelona), 11 de juliol de 1989


//

El set list de Simple Minds

Simple Minds Setlist Razzmatazz, Barcelona, Spain 2012, 5X5 Live

Publicat dins de Crònica | Deixa un comentari

I love melody

ALBERT GUINOVART, El Molino (Barcelona), 15 de febrer de 2012

Presentació dels actes de Ginovart50: portada de la revista 440 Clàssica que inclou també el DVD “I Love Melody”, a més del concert que es farà el proper 27 de febrer a L’Auditori-Sala Oriol Martorell. A l’acte també hi va participar Elena Gadel i Ivan Labanda.


Elena Gadel


Ivan Labanda


//

 
 
Publicat dins de Concerts | Deixa un comentari