Mercè 2014

Sonny Knight & The Lakers, Moll de la Fusta (Barcelona), 19 de setembre de 2014

sonny knight f x mercadeDSC_4590

Podeu anar seguin les meves fotos a www.rockviu.cat o a la web Bythefest.com

Publicat dins de General | Envia un comentari

Gigografia (X)

Paul Rodgers, sala Zeleste II (Barcelona), 22 de març de 19971997 Paul Rodgers094

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poc a poc cada vegada més editorials i revistes em demanaven que volien les fotos en color, per la qual cosa el blanc i negre va anar quedar com residual. Finalment el 22 de març de 1997 vaig tirar el meu darrer rodet en blanc i negre a l’ex Free i ex Bad Company (i, anys després també cantant de Queen) Paul Rodgers. Poc a poc la qualitat de vida va millorar gràcies aanar-me’n oblidant dels líquids, quartos foscos amb llum vermella, reveladors, banys d’atur i fixadors. Hores i hores allà entafonat en pocs metres quadrats mentre cremava compulsivament paquets de Ducados i ampolles de Voll-Damm en un ambient clarament insà. Fora romanticismes! Oblidar-me del revelat químic i del blanc i negre va ser tota un alliberament.

1997 Paul Rodgers100

Publicat dins de General | Envia un comentari

Diada 2014

Els Pets, Passeig de Lluís Companys (Barcelona), 11 de setembre de 2014

petsDSC_3115

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En aquest link podeu veure totes les fotos que vaig fer durant la Diada 2014.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Festival Altaveu 2014

Myles Sanko, Festival Altaveu (Sant Boi de Llobregat), 6 de setembre de 2014

sankoDSC_1907

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podeu veure la resta de les fotos del festival aquí: www.rockviu.cat

Publicat dins de General | Envia un comentari

Gigografia (IX)

Backstreet Boys, Ràdio Barcelona i Discoteca Illusion (Barcelona), 13 de març de 1997

1997 Backsteet Boys849 1997 Backsteet Boys845

No se d’on va venir l’avís, si em van trucar des de València o algú em va donar el xivatassu (suposo que va ser el sempre encantador Luís Troquel). El cas és que hi havia una editorial valenciana, La Máscara, interessada en fotos dels Backstreet Boys i justament els d’Orlando estaven aquella setmana a Barcelona. Vaig posar-me en contacte amb Ràdio Barcelna-40 Principales per demanar permís per estar en el seu estudi i em vaig acreditar per estar al seu concert en rigorós playback a la sala Apocalypse. El grup tot just començava i la onada de fans estava creixent imparable però encara eren humans i deixaven acostar-se. Total que la trobada va ser perfecte i vaig tornar a casa carregat de rodets amb imatges dels cinc efebs. La Máscara va arribar a treure tot un llibre gairebé amb les meves fotos i això em va obrir una porta immensa del món editorial. Li van seguir llibres de Sergio Dalma, Alejandro Sanz o Ricky Martin. Em vaig adonar que als concerts d’aquestes megaestrelles populars i mainstream els fotògrafs que hi van ho fan gairebé per imposició dels seus mitjans i pocs ho fan en plan de freelance. Un espai que vaig saber aprofitar. Al final amb La Máscara vaig publicar fotos en més de 100 referències diferents (des dels Rolling Stones als Smashing Pumpkins passant per Björk, Chayanne, Manic Street Preachers, Enrique Iglesias, PJ Harvey, Prodigy, Marilyn Manson, Jarabe de Palo, Robbie Williams, Pixies, Shakira, Luís Miguel o Molotov entre molts d’altres).

1997 Backsteet Boys858

Després de 2 anys d’intensa col·laboració (a sobre ben pagada) els hi vaig fer una proposta: un llibre meu que aplegués els meus primers quinze anys amb la càmera penjada al coll. A finals de 1999 va aparèixer el llibre anomenat “Pasión por el rock” en la edició espanyola i sudamericana, “Rock on Stage” a la francesa i “Passione rock” a l’italiana. Un llibre únicament de fotografies en color i blanc i negre que va posar el meu ego a l’alçada d’un campanar. El miro ara i canviaria més de la meitat de les fotos, però no puc deixar de sentir-me’n totalment orgullós del resultat i la repercussió que va obtenir.

1997 Backsteet Boys950

Malauradament tot te un final i unes inversions (estafa?) en el mercat sud-americà va fer que la editorial trontollés i que finalment La Máscara fes fallida i els seus llibres desapareguessin de les estanteries. Finalment vaig trobar exemplars de “Pasión por el rock” en un Happy Books a un preu de ganga. Un bonic final.

pasion por el rock019

Publicat dins de General | Envia un comentari

Festival Acústica 2014

Albert Pla, Festival Acústica (Figueres), 30 d’agost de 2014

DSC_0605

 

Podeu veure la resta de fotos del Festival Acústica de Figueres aquí: www.rockviu.cat

També podeu veure la galeria complerta d’aquest concert de 25è aniversari artística d’Albert Pla a la web d’Enderrock

Salut!

Publicat dins de Actualitat, Concerts, Festivals | Envia un comentari

Gigografia (VIII)

Cannibal Corpse, sala Garatge Club (Barcelona), 1 de maig de 1993

1993 Cannibal Corpse762

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Els camins del rock són inescrutables i la gent de la revista “Metal & Co” va decidir posar-me a prova amb una nit de triple cartell de trash metall. Desultory, Cannibal Corpse i  van posar a prova els meus timpans i van obrir-me portes a nous sons i escenes.

 

Fear Factory, sala Garatge Club (Barcelona), 1 de maig de 1993

1993 Fear Factory742

Publicat dins de General | Envia un comentari

Gigografia (VII)

The Wonderstuff, Sala Zeleste II (Barcelona), 19 de novembre de 1993

1993 Wonderstuff 935Les coses passen quan han de passar, i aquí va passar una de les més importants de la meva vida. Ja ho vaig explicar en el seu moment aquí.

1993 Wonderstuff 938

I aprofito per tornar a penjar les imatges. A la recent migració de blocs de MésVilaweb incomprensiblement s’han malmès un munt d’imatges de l’històric d’aquest bloc, i això per no parlar de tipografies, accents i caràcters en els texts. Refer-ho és una tasca gairebé impossible.

1993 Wonderstuff 929

Publicat dins de General | Envia un comentari

Gigografia (VI)

Sau, Els 4 Gats (Barcelona), 1993

1992 Sau805

Juntament amb en Ferran Amado formàvem part de la redacció catalana d’“El Tubo”, una revista basca basada bàsicament en tot el que sonava a l’escena basca que tot i viure els darrers rampells del RRV havia sabut mantenir-se i créixer en quantitat i qualitat. Per aquestes contrades allò que alguns van anomenar “rock català” creixia com l’escuma i ens vam plantejar traspassar aquest projecte al nostre petit país. El 14 de juny de 1991 amb un Sant Jordi petat amb bandes que s’expressaven en català ens ho va deixar molt clar. Mentre en Ferran i jo començàvem a moure aquesta idea de revista, per una altre banda hi havia un grup de gent amb la mateixa idea comandats per Lluís Gendrau amb una idea similar. Tot va ser unir forces, trobar i buscar finançament i per fi, el dia de Sant Jordi de 1993 va sortir el primer número de l’Enderrock, i així ja en portem 21 anys…

Per presentar-ho ens vam dividir en un parell d’equips. Uns van anar al concert de Sangtraït i Lluís Llach al Parc de la Ciutadella a Barcelona i uns altres vam agafar el cotxe, carregar-lo de revistes, i anar a la plaça de Bous de València on es celebrava la segona edició del festival Tirant de Rock. Un concert on només van poder pujar a l’escenari els valencians Intocablues Band i els mallorquins Ocults. La resta del concert (Umpah Pah, Lax’n’Busto, Els Pets i Kitsch) va ser suspès per la inoportuna pluja.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Gigografia (V)

The Rolling Stones, Estadi Olímpic (Barcelona), 13 i 14 de juny de 1990

-1990 Rolling-Stones272A la recerca d’un espai on poder publicar les fotos i escriure algunes ressenyes vaig anar a ensopegar amb “Neon”, una petita revista gratuïta que tenia la seva seu a uns baixos del carrer Escudellers. Era una revista que vivia dels anuncis de locals sobretot del Baix Llobregat i aquest garitos s’havien de fotografiar per fer les publis. I aquesta va ser la meva primera tasca: fer fotos a bars i disco-pubs decadents d’extraradi que pensaven que posant un anunci la gent vindria en massa als seus xiringos. De passada vaig poder ficar ma en els continguts de la revista, com per exemple fer un reportatge dels concerts dels  que van fer The Rolling Stones el 13 i 14 de juny a l’Estadi Olímpic. Dos concerts, per cert, fotografiats des del públic i colant la càmera com bonament vaig poder: objectius i rodets camuflats en entrepans i el cos de la càmera amagat allà on no sona.

-1990 Rolling Stones483

La sort em va somriure i la redacció de la revista va quedar lliure (lios de faldilles, matrimonis separats i altres qüestions que tampoc interessen gaire) i me la vaig apalancar. Gràcies a la tasca, i després d’un fracàs amb un PC, va caure el meu primer Mac, un clàssic que encara conservo i que em va costar una petita morterada, però que des d’aleshores s’ha convertit en un estri imprescindible a casa meva.

-1990 Rolling Stones446

Portant la redacció, direcció, maquetació i el que calgués, a Neon hi vaig estar 10 anys, mes rere mes, parlant de discos, concerts i fent entrevistes a tot deu, passant de cobrar una misèria a cobrar una puta merda però a canvi podia acreditar-me allà on pogués i acaparar els discos que queien de promoció. Però tot te un límit, i quan va néixer en Gerard l’any 2000 vaig dir-li al capo de la revista que o em pagava més o que s’oblidés de mi. I es va oblidar de mi.

Podeu veure més fotos d’aquest concert aquí.

 

-1990 Rolling Stones462

 

 

 

 

 

Publicat dins de Batalletes, Concerts, General, Jo hi vaig ser | Envia un comentari