SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

22 d'octubre de 2014
0 comentaris

UN SUBSTITUT A L’ALÇADA DEL SEU ANTECESSOR

Ple d’octubre: Desfilada de reivindicacions ( I )

Arribem abans de l’hora al Ple i som aturats a peu d’escala, se’ns explica que no podem accedir a la Sala de Sessions perquè hi ha reunions prèvies de tot el Consistori. Mentre ens esperem ens crida l’atenció el desplegament de policia municipal que hi ha a la porta i als passadissos. Posteriorment entendrem per què: el govern esperava la “visita” de diversos col·lectius.

Després, quan ens incorporem a la sala, rebem la sorpresa de trobar-hi ja asseguts dos representants de l’empresa Torra. Sembla algun regidor/a del govern classifica al públic a dos nivells: l’habitual, interessat pels afers de la ciutat que pot ser aturat per la policia, i el puntual, el qual només assisteix per veure com el govern tracta els seus interessos, el qual disposa de passi franc.

Bé, a banda de la il·lustrativa anècdota, cal dir que més enllà dels temes potents a l’ordre del dia, aquest ple ens ha ofert una mostra de la temperatura de la ciutat. La desfilada de col·lectius, portadors de rètols o pancartes al·lusives a la temàtica específica que els indigna, s’ha mantingut durant tota la sessió. De reivindicacions al Ple se n’han vistes moltes, però possiblement mai tantes de diverses durant una sola sessió… quan la ciutadania fimbra, alguna cosa es cou.

Un altre fet insòlit ha estat el duel, no previst, entre el ponent d’Economia i la ponent d’Habitatge. Tots dos han fet llargues intervencions des de la presidència, que han posat de manifest amb escreix qui domina el tema, qui està personalment implicat en la gestió i qui té l’eloqüència pedagògica per explicar-ho. Si hagués estat una prova d’accés a l’alcaldia no hi hauria cap dubte, tothom ha vist qui l’ha superat amb nota. Malauradament les primàries del PSC van capgirar el resultat d’aquest fictici examen. Esperem que el definitiu, el del proper mes de maig, no ens farà passar per la vergonya de veure al capdavant de la ciutat a “l’home sense paraula”.

Al començar el Ple pren possessió Roberto Abril, el 20è. de la llista municipal socialista (ja en queden pocs), que ocuparà la vacant deixada per la defunció política del Sr.Bustos. És la primera vegada, i durant aquest mandat hem vist set canvis de càrrec electe, que mentre el nou regidor promet el càrrec, el públic li dóna la benvinguda amb rètols com:  “Sr.Roberto nos debe 480 €” , “Roberto Abril, técnico en cambiar el color de su chaqueta según le convenga”, “Cuidado Ayuso que Roberto te quita el puesto”. Encara cueja, doncs, la intervenció del personatge, amb la presència de la imputada Montserrat Capdevila, en una assemblea de l’Associació de Veïns de la Creu de Barbera a l’any 2011 on es va veure obligada a intervenir la Policia Municipal i els Mossos.

Caram! Una incorporació digna del seu antecessor. Si hi afegim dos regidors imputats, un tinent d’alcalde denunciat per dues infraccions urbanístiques, un aficionat a fer vídeos d’amagatotis i dos (regidor i regidora) abastament protegits pel  Bustos, com es posa de manifest en el cas Mercuri, convindreu que hi ha un govern municipal ben galdós.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!