SAMFAINA VALLESANA

Bloc d'en Sebastià Ribes i Garolera

18 de juliol de 2014
0 comentaris

NOU LOCAL PER A LA JOVENTUT DE LA FARÀNDULA

Ple d’abril: del drama a la tragèdia ( III )

Cal aprovar l’inici del procediment per a la cessió d’un local a la Joventut de la Faràndula. El Josep Ayuso, només començar la seva exposició com a ponent, des de la mesa de la presidència saluda (aixeca la mà) al Salvador Peig, president de l’entitat, i als altres membres de la junta directiva presents entre el públic de la sala.

Aquesta obsessió de l’home sense paraula per fer-se notar, des del seu nomenament com a cap de llista pel PSC local, el porta a perdre les formes, com qui està en un programa de ràdio pintoresc i sent l’impuls de saludar a la “família”, obviant on és, què representa i que a la sala s’hi troben moltes més persones mereixedores d’aquesta atenció des de la mesa, si més no per la seva presència habitual als plens i no de caràcter circumstancial o interessat com és el lògic cas de la Joventut de la Faràndula. Cal dir però, que aquest fer de “no saber estat” i devaluar la sessió del Ple, també l’hem vist més d’una vegada en alguns càrrecs electes de l’oposició.

Després de saludar-los les paraules que segueixen ja són odontològiques:”… estan entre nosaltres, en un moment en què la ciutat demostra una vegada més el seu compromís amb la cultura i amb les entitats, en aquest cas, culturals, de Sabadell; portem a aquest Ple l’aprovació inicial del procediment de cessió del local… a favor de la Joventut de la Faràndula”

La portaveu d’EUiA, Maria Sol Martínez, sense qüestionar la proposta reclama una vegada més l’existència d’un reglament de cessió de locals a les entitats. Moltes vegades s’ha sol·licitat aprovar una normativa al respecte, però el govern es resisteix a tramitar-la perquè la considera com una pèrdua de la seva capacitat de “repartir”.

Les primeres paraules del representant d’ICV, Carles Marlés, són tan efusives que semblen un intent de competir, amb l’home sense paraula, en fer la rosca als farandulers. Tanca la seva intervenció expressant el convenciment que el nou local farà un gran servei a la Joventut La Faràndula.

De la intervenció d’ICV es pot interpretar que l’entitat està en una situació precària i de cop i volta pot gaudir d’un local facilitat per l’Ajuntament. Aquest, però, no és el cas d’avui. En cap moment s’ha dit que la Joventut de la Faràndula hagi sol·licitat un local nou. Això no passa desapercebut al representant de l’Entesa per Sabadell, Maties Serracant, el qual pregunta al ponent sobre l’origen d’aquest canvi de local i per què la cessió té una durada de 25 anys, fet incoherent respecte altres cessions similars, més quan l’entitat no ha de fer-hi inversions significatives.

La postura de CiU és simple: li sembla bé, perquè millor un local ocupat que un local buit; el PP no es pronuncia, em fa pensar que segurament no coneix els orígens de l’entitat.

El Josep Ayuso fixa la vista en el president de la Joventut de la Faràndula, com si la interpel·lació sobre les preguntes fos originària d’ell, i explica que el canvi de local és conseqüència de les necessitats actuals del Teatre de la Faràndula, és a dir, és una decisió del govern municipal, no una petició de l’entitat. L’explicació sobre els 25 anys ja queda més confusa, la justifica des de la trajectòria de l’entitat, la vocació de continuïtat i de permanència a la ciutat.

Vocacions que podem fer extensibles a la majoria d’entitats de la ciutat. Si aquests són els arguments oficials, és de suposar que els veurem exposats en l’esperat reglament de cessió de locals pel gaudi de les concessions a 25 anys.

Només amb l’abstenció d’Antonio Vega, l’únic regidor del grup mut, queda aprovat l’inici del tràmit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!