Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

La denúncia: Dones assassinades

Publicat el 3 de gener de 2016 per rginer

 

Un mes de desembre violent. L’últim mes de l’any 2015 i per estadístiques, ha donat un resultat amb xifres fredes, punyents, més de 55 dones assassinades al llarg de tot l’any 2015, des de Catalunya, passant per Andalusia, País Valencià, Illes, Galízia, País Basc, Castella …… Els mesos d’estiu van ser especialment sagnants. Al llarg de dos mesos 17 dones i 8 infants van ser assassinats. I cal denunciar, denunciar i denunciar aquesta violència.

DSC_3559 (1)

06.12 – A Baza, Andalusia. Dona de 58 anys, assassinada a ganivetades. El presumpte autor i marit es va suicidar.

09.12 – A Lebrija, Andalusia. Dona assasinada al carrer, davant de casa seva, presumptament per el seu ex marit, a ganivetades. Tenia ordre d’al.lunyament i havia estat denunciat diverses vegades. Detingut.

11.12 – Alcobendas, Castella. Dona assassinada a cops presumptament per el seu ex marit. La filla va ser testimoni. Detingut.

16.12 – Saragossa, Aragó. Dona assassinada a ganivetades presumptament per el seu marit. Detingut.

23.12 – Villena, Alacant, Dona de 36 anys a cops de pedra. El seu company, presumptament autor del crim, va confessar i està detingut.

29.12 – A Mos, Pontevedra, dona de 69 anys assassinada a cops presumptament per el seu company. Detingut.

31.12 – Adra, Almeria. Dona trobada morta amb signes de violència en un incendi. El presumpte autor, el seu marit, s’ha suicidat.

DSC_3652

Però no oblidem que existeixen molts casos sense aclarir de dones trobades mortes i que presumptament han estat assassinades …. Torrecilla, Múrcia, Torre del Mar, Fuengirola – Andalusia, Gijón, Astúries. Moltes vegades, masses, no apareix la notícia de l’aclariment del crim.

I la denúncia des d’aquest bloc que continuarà, encara que sempre em quedi la petita esperança de no escriure més, però és impossible.  Aquesta violència no té aturador.

El meu sincer condol i la meva tristor, molta tristor i unes flors estimades, llunyanes.

DSC_3547

 

Fotografies RG – Tardor 2013: Flors vives en arbres de boscos de la regió de Xishuangbanna, al sud de la Xina, Yunnan, on es poden veure la flor de l’arbre de te pu er i orquidies de tota mena, precioses i amb vida.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.