Chào ông Viêt Nam

Impressions de viatges i més coses

11S15 – 27S15 : Uns díes de desbordaments

 

 

Des de que vaig tornar d’una estada plàcida d’estiueig a Cadaqués, el dia a dia ha anat pujant i pujant la temperatura de moltes notícies i fets, no només al voltant de casa meva, del país, d’Europa, del món. Els anys anteriors arribavem a les portes de l’11 de setembre més o menys neguitosos, molt il.lusionats i sabent que la lluita era allà, i havia de continuar. Enguany, continuem la lluita, però …. diferent. Les circumstàncies han canviat i molt, i per a bé. Perque el 27S15 anirem a votar en unes eleccions legals, autonòmiques, i que nosaltres hem capgirat perque siguin plebiscitàries. Perque volem saber d’una vegada per totes quanta gent vol viure a la República Catalana i quanta gent vol continuar vivint en el reino de españa. I el tret de sortida és precisament l’11 de setembre i cal, hem, d’omplir la Meridiana. I ho farem.

estelada-balco-1

És una situació tant gran, que aquest 11 de setembre bull, es mou, es treballa, també amb il.lusió i molta, però amb uns cants de sirena perniciosos al darrera, al clatell, per part dels grups-candidats a unes eleccions del 27S15 que no volen construïr un nou país, i un govern fascinerós i feixista, que volen instrumentalitzar la Meridiana, a base de denúncies. Ja ho sabem, això és la política, és clar. Però nosaltres sabem molt bé que aquesta Meridiana, que omplirem, no és un acte partidista, perque és així com se’ns acusa a la gent, al poble, perque hi volem anar, perque volem. Demostrarem, que la societat civil, transversal, vol la llibertat, vol votar ja d’un a vegada per totes, que sí volem la independència del nostre país, que hem reclamat des de l’any 2010 manifestant-nos al carrer i a les carreteres.

També influeix i molt aquesta violència de gènere on moltes dones han estat assassinades cruelment, i per descomptat tota aquesta vergonya per Europa, de la poca capacitat i poques ganes d’ajudar a milers i milers de refugiats fugint de les guerres absurdes, cruels i hipòcrites. Perque aquests països rics, democràtes, enlluernadors, són els que trafiquen amb armes de guerra perque aquestes guerres continuïin impunement. Fa mal a la consciència fins on pot arribar la crueltat de la gent, però no és nou ni novetós, ja ho sabem. Només cal mirar enrera, la nostra història. I una certa campanya de certs mitjans de comunicació, que tots coneixem, que els agrada tant i tant publicar fotografíes i ”informar” a la gent, però sense cap consistència ni un periodisme que cerqui els motius, que denuncïi d’una vegada per totes, que sigui al costat de la gent i els escolti. La fotografia és la prioritat. Però a continuació la gent ha de saber la història, la veritat, els motius, les mentides.

image.adapt.960.high.hungary_border_refugees_03a

Tot està dins el nostre cap, amuntegat, i que moltes vegades et desborda i no saps ja que escriure ni que pensar. Sí, estem a Europa, això ningú ho dubte, però ens agrada formar part d’uns estats que tanquen els ulls, fabriquen i venen armes de guerra, tanquen fronteres, deixen morir gent a la mar Mediterrània, no els donen les mínimes ajudes, ni tan sols lluiten per acabar amb les màfies ? I també una altra imatge que no em puc treure del cap; com uns salvatges en nom de la veritat i la justícia són capaços de destruir la història del món a Palmira.

leaders_3197224b

27E8374300000578-0-image-a-53_1429921360883

 

Dins aquesta realitat, la gent de l’ANC continuem treballant voluntàriament perque l’11S15 torni a esclatar de gent, i esclatarà. Ja fa setmenes que ho fem i ens queda una setmana justa. Aquesta tarda una intensiva de parades a la Meridiana i informar als veïns i veïnes del què passarà el divendres vinent. Actes i més actes, reunions amb les comarques que envairan Barcelona amb milers i milers de manifestants. Algú creu que aquest 11S15 no serà el tret de sortida d’una campanya política perque tots anem a votar el 27S15 per la República Catalana ? I tant que ho serà, i hi haurà majoria. D’escons, de vots, millor que millor, però recordem que són unes autonòmiques, que no tenim llei electoral pròpia, i estem dins la legalitat i 68+1 escons, vol dir que ha guanyat el SÍ. El govern feixista del reino de espanya no ha donat cap altra alternativa.

images

Comença el procés i tenim uns mesos al davant, els que calguin, per començar a construïr el nostre país des de baix, com ho estem fent des de l’any 2010. Hem arribat fins aquí perque hem lluitat,  perque ho volem, des de baix, tots. Ens queden, res uns pocs metres per arribar al cim. Hi ha unes pedres, uns rocs, emprenyadors que ens dificulten el camí, però són tan sols quatre, cinc ?, no és res. Ja hi som.

Ens veiem a la Meridiana. Jo al Tram 82. I vosaltres ?

Endavant les atxes ! Ho aconseguirem, segur. Bròquil is Over.

[vimeo 137347981 w=500 h=281] <p><a href=”https://vimeo.com/137347981″>Via Lliure 2015: Tu ets decisiu</a> from <a href=”https://vimeo.com/assemblea”>Assemblea Nacional Catalana</a> on <a href=”https://vimeo.com”>Vimeo</a>.</p>

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.